ANNONS

En man från Norbergs kommun har dömts till två års fängelse för våldtäkt mot barn.
Foto: Dreamstime

En man döms till fängelse för våldtäkt mot barn

NORBERG En man från Norbergs kommun har dömts till två års fängelse för våldtäkt mot barn. Brottet begicks i våras. Mannen förnekar brott.

I våras genomförde mannen sexuella handlingar, som Västmanlands tingsrätt anser är jämförliga med samlag, mot ett barn som var under 15 år.

Barnet har berättat om de händelser som inträffat och tingsrätten anser att barnet har “gett ett mycket trovärdigt intryck” med sin berättelse. Sperma från mannen fanns på barnets ena hand och det har även hittats DNA från mannen i barnets underkläder. Detta anser tingsrätten “ger ett mycket starkt stöd för den trovärdiga berättelse som målsäganden lämnat”.

Mannen förnekar brott och har uppgett att han inte vet varför barnet har lämnat dessa berättelser. Hans enda förklaring är att det måste röra sig om någon form av missförstånd.

Tingsrätten anser att bevisningen visar att det står klart att mannen har utfört handlingarna mot barnet och att mannen därför ska dömas för våldtäkt mot barn. I domen betonar tingsrätten att brottet har begåtts under en längre tid och att barnet upplevt det inträffade som mycket kränkande och att barnet har mått väldigt dåligt efter händelse och bland annat drabbats av sömnsvårigheter.

Mannen döms till två års fängelse. Dessutom ska han betala 145 000 kronor i skadestånd till målsäganden samt 800 kronor till Brottsofferfonden.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Avesta/Norberg) nr 36, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS