ANNONS

En man i 35-årsåldern, från Avesta kommun, har dömts för flera fall av skadegörelse i hemkommunen.
Foto: Dreamstime

En man döms för skadegörelse efter klottervåg i Avesta

AVESTA En man i 35-årsåldern, från Avesta kommun, har dömts för flera fall av skadegörelse i hemkommunen.

Mellan juli 2017 och juli 2018 klottrades det på flera platser i Avesta. Det handlar bland annat om klotter på bland annat fastigheter, dörrar, fasader, skyltar, soptunnor, bänkar, elskåp, en postlåda och en sandlåda.

Mannen har erkänt gärningarna men han har gjort gällande att gärningarna ska bedömas som var för sig och rubriceras som ringa skadegörelse, vilket skulle innebär att åtalspunkterna skulle läggas ner till följd av preskription.

Falu tingsrätt valde dock att gå på åklagarens linje, att samtliga fall av skadegörelse ska anses ha ingått i en omfattande skadegörelse och att de därför ska bedömas som skadegörelse av normalgraden.

Falu tingsrätt dömer mannen för sju fall av skadegörelse. Han döms till villkorlig dom och ska även betala skadestånd på mellan 660 och 12 400 kronor till Avesta kommun, Dalatrafik samt en bostadsrättsförening, som alla drabbats av skadegörelsen. Han ska även betala 800 kronor till Brottsofferfonden samt stå för 1 500 kronor av kostnaderna för sin försvarare.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Avesta/Norberg) nr 22, 2021.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS