ANNONS

En man döms för kvinnomisshandel

LUDVIKA En man från Ludvika kommun har dömts för att ha misshandlat en kvinna. Han tog tag om kvinnans ena arm och vridit om så att hon fick ont.

Mannen i fråga är i 55-årsåldern och bosatt i Ludvika kommun. I början av december 2018 inträffade en händelse där parterna är oense om vad som hände.

Kvinnan har berättat att mannen tog tag med båda händerna och hennes handled och vred den fram och tillbaka så att hon fick ont. Enligt kvinnans journal har hon fortfarande problem med handleden.

Mannen har förnekar brott. Han har berättat att de bråkade och att han bara drog bort kvinnans hand när hon fäktade med armarna framför mannens huvud.

Falu tingsrätt konstaterar att ord står mot ord gällande vad som hände. Tingsrätten anser dock att det är bevisat att det måste ha gått till på det sätt som kvinnan berättat om, bland annat då hennes problem med handleden kvarstår.

Tingsrätten dömer mannen för misshandel. Han döms till villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst. Mannen ska även betala 10 000 kronor i skadestånd till kvinnan samt 800 kronor till Brottsofferfonden.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Ludvika/Smedjebacken) nr 37, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS