ANNONS

En man i 30-årsåldern från Falu kommun har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för våldtäkt och grov kvinnofridskränkning mot en kvinna som han haft ett förhållande med.
Foto: Sonny Jonasson

En man åtalas för våldtäkt och grov kvinnofridskränkning

FALUN En man i 30-årsåldern från Falu kommun har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för våldtäkt och grov kvinnofridskränkning mot en kvinna som han haft ett förhållande med.

Enligt åtalet ska mannen ha genomfört ett samlag med kvinnan, som inte deltog frivilligt. Detta ska ha skett på en plats i Falu kommun mellan mars och juli 2020. Mannen ska ha tagit tag i kvinnan, låst in dem i ett rum och genomfört ett samlag med henne trots att hon sade ifrån och visade med sitt kroppsspråk att hon inte samtyckte.

Vidare ska mannen, mellan juni 2020 och maj i år, ha begått flera brottsliga gärningar mot kvinnan. Dessa gärningar har sedan lagts ihop inom åtalspunkten grov kvinnofridskränkning.
Enligt åtalet ska mannen ha misshandlat kvinnan genom att ta tag i henne, dra henne i håret, picka henne i bröstet, ta stryptag om hennes hals flera gånger, knuffa in henne i ett kylskåp samt genom att hålla ett hårt tag om hennes armar.

Vidare ska mannen även ha ofredat kvinnan genom att spotta mat i ansiktet på henne, knuffa på henne, spotta på henne och kalla henne för nedsättande saker.
Han ska även ha ofredat kvinnan sexuellt genom att ta på hennes kropp trots att hon sade ifrån. Mannen ska även ha hotat kvinnan flera gånger, bland annat genom att hålla en kniv framför hennes hals, säga att han skulle döda närstående personer till kvinnan samt genom att säga att han skulle döda kvinnan och alla hennes grannar.

Åklagaren skriver i åtalet att “varje gärning var led i en upprepad kränkning av NN:s integritet. Gärningarna var också sådana att de kunde förväntas allvarligt skada NN:s självkänsla”.

I samband med att polisen skulle gripa mannen, i början av maj i år, så ska mannen ha angripit en polisman med våld genom att slå polisen på kroppen och i ansiktet. Mannen ska även ha krängt med kroppen för att hindra poliserna från att gripa honom. Han åtalas därför även misstänkt för våld mot tjänsteman samt våldsamt motstånd.

Den åtalade mannen förnekar brotten som han misstänks för, mot kvinnan. Det framgår inte av åtalet om han erkänner eller förnekar brotten mot polisen.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Falun) nr 24, 2021.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS