ANNONS

En man åtalas för mordförsök – ska ha utdelat sju knivhugg

NORBERG En man från Norbergs kommun har åtalats misstänkt för mordförsök och grov misshandel i Västerbottens län. Han ska bland annat ha knivhuggit en annan man sju gånger i ryggen.

Mannen i fråga är i 30-årsåldern och bosatt i Norbergs kommun. Han har nu åtalats vid Skellefteå tingsrätt misstänkt för försök till mord och grov misshandel.

Enligt åtalet ska mannen, i slutet av maj i år, ha befunnit sig på en plats i Skellefteå kommun i Västerbottens län och där försökt mörda en annan man genom att hugga honom med en kniv i ryggen sju gånger.

Åklagaren skriver i åtalet att “våldet har för NN varit livshotande” samt att våldet sannolikt har medfört skador på ryggmärgen “med åtföljande förlamning och känselstörning i benen”. Dessutom skriver åklagaren att det var tillfälliga omständigheter som gjorde att målsäganden inte miste livet.

Vid samma tillfälle ska den åtalade mannen även ha misshandlat en annan man som försökte gå emellan och avbryta våldet mot den förstnämnde mannen. Den åtalade mannen ska ha huggit eller skurit den andre mannen i ansiktet och i ena armen.

Åklagaren skriver i åtalet att “brottet bör bedömas som grovt eftersom NN visat särskild hänsynslöshet och råhet genom att han i samband med att han använt mycket grovt våld mot en annan person även riktat våld mot NN:s huvud med ett livsfarligt vapen”.

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med den åtalade mannen samt med de båda målsägandena och flera vittnen som berättat om sina iakttagelser eller kontakter med de inblandade före eller efter händelsen. Enligt åtalet ska ett vittne ha berättat att den åtalade mannen lämnat uppgifter till vittnet om att han hade “dödat en annan människa och skulle bli borta en lång tid”.

Det framgår inte av åtalet hur den åtalade mannen ställer sig till brottsmisstankarna, alltså om han erkänner eller förnekar brott.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Avesta/Norberg) nr 40, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS