ANNONS

En man i 35-årsåldern från Avesta kommun har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för grov kvinnofridskränkning.
Foto: Sonny Jonasson

En man åtalas för grov kvinnofridskränkning

AVESTA En man i 35-årsåldern från Avesta kommun har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för grov kvinnofridskränkning. Han ska ha utsatt sin fru för flera brott, under drygt ett års tid.

Enligt åtalet ska mannen ha begått flera brottsliga gärningar mot sin fru. I samband med en bilresa, första halvåret 2020, ska han ha hotat kvinnan genom att säga att hon skulle dö. Dessutom ska han ha misshandlat kvinnan genom att slå hennes huvud mot bilratten och vrida om hennes arm. Utanför bilen ska mannen ha slagit kvinnan i ansiktet flera gånger. Ett av parets gemensamma barn ska ha varit närvarande vid händelserna.

Vidare ska mannen ha hotat kvinnan vid livet, spottat på henne flera gångar, måttat ett slag mot henne, slagit henne i ansiktet, tagit ett stryptag om hennes hals, slagit henne i ansiktet med en sko samt hotat att slå henne med en sopborste. Detta ska ha skett mellan januari och april 2021.

Dessutom misstänks mannen för att ha tagit tag om kvinnans arm och vridit om den så att kvinnan hamnade på marken. Sedan ska han ha dragit i hennes huvud samt tagit tag i hennes arm och ryckt i henne samt skakat om henne. Mannen ska även ha spottat på kvinnan. Detta ska ha skett vid flera tillfällen, mellan januari 2020 och april 2021, bland annat i Avesta kommun.

De sistnämnda händelserna ska även ha bevittnats av ett av parets gemensamma barn och åklagaren skriver i åtalet att “brotten har varit ägnade att skada tryggheten och tilliten hos barnet i dess förhållande till en närstående person”.

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med mannen och kvinnan samt ett par vittnen som berättat vad kvinnan och ett av barnen berättat om händelserna. Åklagaren lägger även fram fotografier som ska visa kvinnans skador samt en ljudfil som skildrar ett samtal till polisen.
Den åtalade mannen förnekar brott.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Avesta/Norberg) nr 26, 2021.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS