ANNONS

En man från Säters kommun har åtalats för flera fall av olaga hot. Han ska ha skickat hotfulla meddelanden till en annan man. Obs: Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
Foto: Dreamstime

En man åtalas för att ha skickat hotfulla meddelanden

SÄTER En man från Säters kommun har åtalats för flera fall av olaga hot. Förra sommaren och i våras ska han ha skickat hotfulla meddelanden till en annan man.

Mannen i fråga är i 65-årsåldern och bosatt i Säters kommun. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för fyra fall av olaga hot.

Enligt åtalet ska mannen, i mitten av augusti i fjol, ha skickat flera hotfulla meddelanden till en annan person. Han ska bland annat ha skrivit “tyvärr NN kommer jag att bryta ett löfte (…) att jag inte skulle bry mig om dig…ser fram mot att träffa dig”, “Synd att du ej var hemma ikväll (…) vi syns…..” samt “den här kvällen klarade du dig…men det blir fler…”

I slutet av mars i år ska mannen ha skrivit följande i ett meddelande till målsäganden: “Så du fattade inte vad jag skrev åt dig förut måste jag leta upp dig för att förstå vad jag menar!!!”

I början av maj i år ska mannen ha skrivit följande: “Nu hoppas jag att du är man nog att öppna dörren när jag kommer och hälsar på… Får ingen ro i min själ förren jag träffat på dig…jag kan lova dig en sak i alla fall NO MERCY”.

Åklagaren skriver i åtalet, om vart och ett av åtalspunkterna, att “hotet var sådant att NN kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin säkerhet”.

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med den åtalade mannen och målsäganden. Åklagaren lägger även fram meddelandena som mannen ska ha skickat.
Den åtalade mannen erkänner brotten som han misstänks för.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 40, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS