ANNONS

En man som är bosatt i Västmanlands län har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för flera brott, begångna i Avesta och Säter.
Foto: Sonny Jonasson

En man åtalas för att ha bitit polis i handen

SÄTER/AVESTA En man i 30-årsåldern, bosatt i Västmanlands län, har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för flera brott, begångna i Avesta och Säter. Mannen ska bland annat ha bitit en polis i handen och spottat en annan polis i ansiktet.

Enligt åtalet ska mannen, i början av november i fjol, ha befunnit sig på Bryggaregatan i Avesta kommun och då gjort motstånd när två poliser skulle omhänderta honom. Mannen ska ha krängt med kroppen och spjärnat emot för att hindra poliserna från att omhänderta honom.

Vid samma tillfälle ska mannen även ha bitit den ena polisen i handen och nypt henne hårt i armen. Detta ska ha skett under en bilfärd mot arresten efter ovan nämnda omhändertagande. Under bilfärden ska mannen även ha spottat den andra polisen i ansiktet.

Mannen åtalas därför misstänkt för våldsamt motstånd, våld mot tjänsteman samt förgripelse mot tjänsteman. Han förnekar brott.

En månad senare, i början av december i fjol, misstänks mannen för att ha angripit en annan polis med våld i samband med att polisen skulle omhänderta honom. Detta ska ha skett på Trastgränd i Säter och mannen ska ha sparkat polisen på smalbenet.

Mannen åtalas för våld mot tjänsteman, vilket han förnekar. Han ska även ha haft en kniv på allmän plats, trots att detta inte var befogat, och åtalas därför även misstänkt för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål. Han erkänner det brottet.

Dessutom åtalas han misstänkt för en olovlig körning på riksväg 70 i Sala i juli 2020. Han erkänner det brottet.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nummer 18, 2021.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS