En lyckad återträff efter sommarens USA-resa

Hela lägergänget samlat.
Hela lägergänget samlat.
Foto: Privat
HEDEMORA I somras var Hedemora Scoutkår till World Scout Jamboree i USA. Nyligen var det återträff i Dala-Husby – och det blev minst sagt lyckat.

Ett minne för livet – så kan vi sammanfatta USA-resan som gjordes i somras. Något som det pratats om sedan dess och som gett Hedemorascouterna än mer energi.
– Det kom scouter från flera städer och vi kunde reflektera över resan vi gjorde, berättar 16-åriga Elvira Göräng som helgen i Dala-Husby.
Dagarna innehöll bland annat femkamp, musikquiz, märkesutdelning och hel del annat. Dessutom stod Ida Johansson för en liten konsert med gitarr och sång.
– Hon hade gjort en egen låt om resan och det blev riktigt känslosamt. Många grät faktiskt.
Deltagarna bodde i bygdegården och var uppdelade i fyra olika patruller.
– Jag har varit scout sedan jag var sex år och det var min kompis Erika Eriksson som fick med mig. Något som jag inte ångrat, scouterna betyder oerhört mycket för mig. Det är en stor del av mitt liv, säger Elvira.
Till sist. Visste du att vår kung, Carl den XI Gustav, har en viktig roll för Sveriges scouter?
– Han är Sveriges högst stående scout.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Tre seriesegrar på tre år! Nu är nykomlingen IBF Hedemora redo för kommande helgs seriepremiär i division 2 mot IBK Östhammar.
Nu är IBF Hedemora trött på sjundeplatser. När division 1-serien inleds den 26 september vill tränare Peter Gunnarsson vara med i toppen med sina adepter.
Hon hade redan 13 SM-guld i "bagaget" när hon ställde upp i SM i skeet. Men det hindrade inte Maria Olofsson från Hedemora att ta ännu en medalj - denna gång ett silver och hennes 28:e.