ANNONS

Skogsbo-Avesta IF slutade på tredje plats i division 5-serien.
Foto: Niclas Bergvall

En liten sammanfattning av den lokala fotbollen

Det blev inget kval till division 3 för Avesta AIK. Det trots en storseger i den sista omgången. Inte heller Avesta Skogsbo IF lyckades kliva uppåt, i deras fall till division 4.

Avesta AIK fick ifjol lämna division 3 och hade som målsättning i år att vara med i toppen av Dalafyran.
Det var också “Klubben”, men förlusten i den näst sista omgången mot Bullermyrens IK (0-1) förstörde i praktiken möjligheten att ens nå en kvalplats till division 3.
Avesta avslutade med att besegra Malungs IF med 6-1 på Avestavallen efter bland annat två mål av Victor Berg.
Laget hamnade på fjärde plats en futtig poäng från andraplatsen.
Vann serien gjorde Slätta SK, en poäng före duon Bullermyren och Swesom FC.

Borlängeklubben Swesom såg ut att gå mot serieseger och ledde med 2-1 mot Dala-Järna IK fram till 86:e minuten. Då kvitterade hemmalaget och skickade ned Swesom till tredjeplatsen.
Ur serien åkte för övrigt Vansbro AIK och Tällbergs IF.

Vann skytteligan gjorde Säters Andreas Helmersson med nio mål. Bästa målskyttar i “Klubben” blev Victor Berg med åtta mål samt Albert Orre och Alexander Larsson med sju mål vardera.

Skogsbo-Avesta IF placerade sig på tredje plats i division 5-serien. Det räckte dock inte för att ta steget upp i Dalafyran. Då hade de behövt placera sig som tvåa och dit var det sju poäng.
Vann serien gjorde Falu BS före Nyhammars IF.
I skytteligan var det dock Skogsbo-Avesta i topp – William Larsson gjorde tio mål och var två mål före klubbkompisen Tomas Traut.

Södra division 6-serien vanns av Husby AIK. Bäst av de lokala lagen kom Fors IK med en fjärde plats, trots att laget bara förlorade en enda match. Horndals IF placerade sig som sjua efter två segrar på nio matcher.
Seriens skytteliga vanns Ezid SK:s Mahran Arfaoui med 16 mål.
Per Andersson var bäst i Fors IK med åtta mål och trion Gustav Wäster, Peter Krantz och Robin Strandberg “nätade” mest i Horndal med tre mål vardera.

Serieseger blev det för Skogsbo-Avesta IF:s U-lag i södra sjuan efter fem segrar och en oavgjord.
Krylbo IF slutade på sjunde och sista plats efter en seger på sex försök. Den kom mot Säfsnäs IF i den fjärde omgången. Efter mål av Patrik Malta och Albin Behrami vann KIF meds 2-1.
Niclas Berglind,Skogsbo-Avesta IF, vann skytteligan på åtta mål. I Krylbo IF var det ingen spelare som gjorde fler än ett mål.

Avesta AIK vann som bekant damernas division 2-serie efter en hel del dramatik. Men det gick även bra för klubbens U-lag som slutade trea i division 3.
Efter sex segrar, en oavgjord och två förluster var laget tre poäng efter Malungs IF och två efter Falu BS.
Skytteligan vanns av Korsnäs IF:s Maria Wesström på elva mål och bäst i Avesta AIK var Lovis Nyman på sex mål.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS