ANNONS

Med “hästar” och allt har Equeen flyttat in i de 600 kvadratmeter stora lokalen på Hugo Hedströmsväg i Hytting. Från vänster Therese, Britt-Marie och Sara Eriksson.
Foto: Veronica Rigtorp

En drottning har tagit plats på Hugo Hedströms väg

BORLÄNGE. Företaget Equeen har vuxit ur sina lokaler i Gimsbärke och övertagit företaget Like a horse lokaler på Hugo Hedströms väg i Hytting, där de nyligen flyttade in och hade nyöppning.

Familjeföretaget drivs av Britt-Marie och Ingemar Eriksson tillsammans med döttrarna Therese och Sara.
Equeen är en ledande aktör inom ridsportutrustning och erbjuder utrustning för häst och ryttare. Equeen startades år 2006. Företagets fysiska butik på 600 kvadratmeter är belagd i Borlänge.
Utöver det finns Equeen representerad på mässor och hästtävlingar runt om i Sverige. Återkommande evenemang där man kan besöka Equeen är vid bland annat Göteborg Horse Show, Falsterbo Horse Show och Sweden International Horse Show.
Företagets vision är att förbättra upplevelsen mellan häst och ryttare genom att förse dem med ett brett och kvalitativt sortiment.
– Alla ska ha möjligheten att kunna handla hos oss, därför tycker vi det är viktigt med varor i olika prisklasser och reducerade priser. Vårt mål är att göra varje enskild kund nöjd och uppskattar deras frågor eller feedback på hur vi kan förbättra oss, berättar Sara Eriksson.
– Vi köpte företaget Equeens inkråm våren 2019 och senare köpte vi rättigheterna till namnet, eftersom det var ett inarbetat namn i hästsvängen, förklarar Britt-Marie Eriksson.

Elitryttare Emma Ek från Sundborn, med bland annat ett brons i SM, lovordade Equeen´s personal för deras kunnande och engagemang.

Första året tjugodubblades företagets orders.
– Tanken från början var enbart försäljning på webben, men det växte fram en efterfrågan på butik, förklarar Sara Eriksson.
– Hjälmar och stövlar vill man prova, det är svårt att köpa på nätet, förtydligar Therese Eriksson.
Kunden och elitryttaren Emma Ek från Sundborn kommer precis in i butiken.

Sara Eriksson jobbade med att organisera om alla upphängda schabrak.

Hon vidareutvecklar vikten av att få prova i butik.
– Hjälm vill man prova ut och som exempelvis när det gäller sadel kan en vara rätt på en häst, men fel på en annan.
Företaget Equeen sponsrar många elitryttare i hela landet och även om de har sortiment för elit så går det även att handla som ridskoleryttare.
Det har varit intensivt och är mycket jobb, både med flytten, kommande Elmiamässa och med sociala medier.
– Tur att det man gör är något som är kul, säger Sara och Therese nickar instämmande.

Sadlar kommer som en del i framtidsplanerna att utökas i sortiment.
Träns i långa banor.
Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS