ANNONS

– En för alla, alla för en är nog ett bra motto, det hoppas jag sprider som ringar på vattnet, säger Majsan Cåxorn, chef på Emmaus i Borlänge om samarbetet med andra hjälporganisationer i Borlänge.
Foto: Veronica Rigtorp

Emmaus breddar sin hjälpverksamhet

BORLÄNGE. Hjälporganisationen Emmaus har skickat hjälpsändningar till andra länder i många år, det fortsätter man med. Men nu vill man också hjälpa till på hemmaplan.

Majsan Cåxarn som tidigare har drivit butiken Lavendel och Romantik i Borlänge centrum är sedan april chef på hjälporganisationen Emmaus i Borlänge.
Dit hon kom med många nya idéer som hon sakta men säkert genomför, däribland det nya samarbetet med andra hjälporganisationer i Borlänge.
– Det som händer nu är att dom som kommer, behöver ett intyg med sig från den organisation de kommer ifrån, för att få hämta ut det som de behöver, förklarar Majsan Cåxarn.

Till exempel har en kvinna från kvinnojouren fått ett eget boende och behövde en del husgeråd, som Emmuas hjälpte till med.
– Dom är glada att vi kan hjälpa till.
En annan person från RIA hade fått egen lägenhet och behövde även han husgeråd som Emmaus hjälpte till med.
– Vi vill att Borlängeborna ska ha det bra, så vi hjälper gärna till med det här. Ett bakslag i livet kan hända vem som helst och då kan man behöva lite hjälp, menar Majsan.
Hon tycker det är en bra måttstock att öppna upp och se varandra.

Som det ser ut i dag skickar Emmaus hjälpsändningar till Polen och Litauen ungefär var fjärde-femte vecka, något organisationen gjort i många år. Nu vill man även hjälpa på hemmaplan.
– Vi tar gärna emot volontärhjälp för att kunna hjälpa fler, avslutar Majsan Cåxarn.

Publicerat i Annonsbladet (Borlänge) vecka 43 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS