ANNONS

Sätercyklisten Emil Lindgren har utsetts till Vasaloppscoach. Här jublar han efter sin seger i Cykelvasan 2019.
Foto: Vasaloppet/Nisse Schmidt

Emil Lindgren är ny Vasaloppscoach

SÄTER Sätercyklisten Emil Lindgren har utsetts till Vasaloppscoach. “En dröm som blivit sann för Vasaloppet”, tycker Erika Christensson, marknads- och försäljningschef för Vasaloppet.

Mountainbikeproffset Emil Lindgren från Säter har utsetts till officiell Vasaloppscoach. På meritlistan har han bland annat ett VM-silver och ett deltagande i Peking-OS 2008.
I fjol vann han även Cykelvasan, detta efter att under åtta tidigare starter i tävlingen aldrig slutat sämre än på sjätte plats.

“En av världens mest tekniska cross country-cyklister ställer nu sitt kunnande till förfogande som Officiell Vasaloppscoach, för alla er som vill bli bättre cyklister: Emil Lindgren har varit en profil inom mountainbikesporten i två decennier och är från och med nu även Officiell Vasaloppscoach”, skriver Vasaloppet i ett pressmeddelande.

– Jag har bestämt mig för att försöka hinna med mer kurser och liknande framöver. Mycket för att det ger även mig motivation att se andra utvecklas. Jag erbjuder klubbar, privatpersoner och företag olika upplägg av kurser, läger, föreläsningar och motivation till alla som vill bli bättre cyklister, säger Emil Lindgren i pressmeddelandet.

Sedan 2014 har Vasaloppet utnämnt certifierade coacher. För att bli officiell Vasaloppscoach ska man ha dokumenterad erfarenhet och erbjuda tjänster med hög kvalitet inom utbildning, pedagogik, teknik och social kompetens på områdena träning, hälsa och kost.
Dessutom ska coachen bidra och inspirera till att öka den enskilda individens motivation och tekniska kunnande inom motionsidrott.

– Att få in Emil som Officiell Vasaloppscoach är en dröm som blivit sann för Vasaloppet. Med hans meritlista som cyklist, hans energi, hans kärlek till Cykelvasan och cyklingen och hans starka vilja att både utvecklas själv och att hjälpa andra att utvecklas så kommer han att bidra stort till Vasaloppets önskan att få fler att uppnå sina mål och uppleva cykling tillsammans med oss och med varandra, säger Erika Christensson, marknads- och försäljningschef för Vasaloppet, i pressmeddelandet.

Fotnot: Årets upplaga av Cykelvasan har ställts in på grund av coronapandemin. Istället arrangerar Vasaloppet tävlingen Hemmavasan där deltagarna kan genomföra sitt lopp oavsett var de befinner sig.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 34, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS