Elfte raka för Borlänge

LINDESBERG. Borlänge kunde räkna in den elfte raka matchen utan förlust efter 2-5 (0-1, 1-2, 1-2) mot Lindlöven på bortais under onsdagskvällen.

Lindlöven hade inför säsongen ett högt satt mål – allettan. Spelet under säsongsinledningen har så här långt inte motsvarat förväntningarna. Laget sladdar i tabellen, tia av tolv lag i tabellen.
Kvalitetsskillnaden mellan serieledande Borlänge och hemmalaget i Lindehov var uppenbar. Onsdagskvällens gäster var numret större.
Petter Mäkitalos namn var det första namn som ropades ut i högtalarna efter att han spräckt målnollan, knappt tre minuter före den första pausvilan. Ludwig Wistén, Christoffer Jansson, Tobias Sjökvist och Joel Källström Englund följde hans exempel under de två avslutande perioderna.
Halvvägs in i den västra hockeyettan ståtar Borlänge överst i tabellen. Nu väntar halvannan veckas speluppehåll innan serien vänder. För Borlänges del betyder det att laget tar sig an länsgrannen Malung på bortais.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

AVESTA.Hockeytalangen Maja Nyhlén Persson kände att det var dags för ett miljöombyte och hon har nu skrivit på för en ny klubb, hon byter Leksand mot Brynäs.
AVESTA. Avesta Alpina har en landslagsåkare i klubben. Den snart 20-årige Johan Hagberg är en av åtta killar i juniorlandslaget. – Så klart vill jag åka världscupen och etablera mig där.
AVESTA. Avesta BK förmådde inte ta en topplacering i kvalserien och med största säkerhet kommer nu ABK att spela division 3-hockey nästa säsong.