Elfte raka för Borlänge

LINDESBERG. Borlänge kunde räkna in den elfte raka matchen utan förlust efter 2-5 (0-1, 1-2, 1-2) mot Lindlöven på bortais under onsdagskvällen.

Lindlöven hade inför säsongen ett högt satt mål – allettan. Spelet under säsongsinledningen har så här långt inte motsvarat förväntningarna. Laget sladdar i tabellen, tia av tolv lag i tabellen.
Kvalitetsskillnaden mellan serieledande Borlänge och hemmalaget i Lindehov var uppenbar. Onsdagskvällens gäster var numret större.
Petter Mäkitalos namn var det första namn som ropades ut i högtalarna efter att han spräckt målnollan, knappt tre minuter före den första pausvilan. Ludwig Wistén, Christoffer Jansson, Tobias Sjökvist och Joel Källström Englund följde hans exempel under de två avslutande perioderna.
Halvvägs in i den västra hockeyettan ståtar Borlänge överst i tabellen. Nu väntar halvannan veckas speluppehåll innan serien vänder. För Borlänges del betyder det att laget tar sig an länsgrannen Malung på bortais.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

SKOGSBO. Nicklas Lidström Cup blev som vanligt en stor hockeyfest och den 47:e upplagan av cupen vanns av Täby HC. Nicklas Lidström var en mycket populär prisutdelare vid avslutningen.
AVESTA. Det är skilda världar för representationslagen i IBF Lokomotiv Avesta. Herrarna kämpar i toppskiktet och siktar på uppflyttning medan damerna har det betydligt jobbigare.
AVESTA. Mer än halva serien är spelad och Avesta BK har ett prekärt läge i tabellen. Men tränarbytet har fått en viss effekt då laget plockat flera segrar i de senaste omgångarna.