ANNONS

Eldningsförbudet i Dalarna har hävts

DALARNA. Nu har räddningstjänsterna och Länsstyrelsen gjort bedömningen att brandrisken är på så låga nivåer att det inte längre finns behov av ett generellt eldningsförbud i Dalarna.

Efter en dialog med länets räddningstjänster har Länsstyrelsen gjort bedömningen att brandrisken i Dalarna nu är på så låga nivåer att myndigheten kan häva det länsövergripande eldningsförbud som har legat sedan 25 juli i år. Det skriver Länsstyrelsen i Dalarna i ett pressmeddelande.

Det vat i  samband med att Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) under sommaren gick ut med uppmaning till samtliga länsstyrelser och kommuner i landet att skärpa sina eldningsförbud som Länsstyrelsen i Dalarna fattade beslut om ett eldningsförbud i Dalarna.

Beslutet innebar ett totalt eldningsförbud i hela länet, samtidigt som det lämnade en möjlighet för kommunerna att göra egna undantag. Den 2 augusti fattade samtliga kommuner i Dalarna också beslut om ett generellt undantag för grillning på egen tomt.

Nu gör räddningstjänsterna och Länsstyrelsen bedömningen att brandrisken är på så låga nivåer att det inte längre finns behov av ett generellt eldningsförbud.

I samband med att förbudet upphävs träder åter Länsstyrelsens föreskrift i kraft. Det betyder att:

– Det är kommunernas räddningstjänst som bedömer nivån på brandrisken i länet.
– För att ta del av den dagsaktuella brandrisken i Dalarna kan man vända sig till respektive räddningstjänst eller besöka.
– Om räddningstjänsten bedömer att brandrisken är på nivå 4 eller högre så är det eldningsförbud.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS