ANNONS

Kartläsare Emil Bergqvist och Mattias Ekström.
Foto: Audi

Ekström ingår i en satsning – målet är Dakarrallyt

AVESTA/HEDEMORA z Nu kommer Mattias Ekström, från Snickarbo mellan Hedemora och Avesta, att ingå i en satsning från Audi. En satsning med fokus på nästa års Dakarrally. – Dakar kommer definitivt att bli ett av de mest spännande äventyren i min karriär, säger Ekström.

Audi är första biltillverkare att slåss om totalseger med elektrifierad drivlina i världskända Dakarrallyt och startar därmed en revolution i ökenrallyt. Företaget har lyckats rekrytera tre välmeriterade förarteam för projektet: Mattias Ekström/Emil Bergkvist, Stéphane Peterhansel/Eduardo Boulanger och Carlos Sainz/Lucas Cruz.
De tre teamen kommer att köra för Audi i världens tuffaste rally den 2-14 januari 2022.
– Det är inte en överdrift att prata om ett dream team, säger Julius Seebach, chef för Audi Sport GmbH och ansvarig för motorsport, i ett pressmeddelande, och fortsätter:
– Stéphane är den mest framgångsrika föraren i Dakar någonsin. Carlos är flerfaldig Dakar-vinnare och rallyvärldsmästare. Med Mattias har vi redan firat många framgångar. Han är en av världens mest mångsidiga förare.

42-årige Mattias Ekström har tillbringat nästan hela sin karriär med de fyra ringarna och tog hem mästerskapstiteln i DTM två gånger (2004 och 2007). 2016 tog Ekström VM-guld i rallycross med sitt eget team EKS och han är även fyrfaldig mästare i Race of Champions.
Under 2021 tävlar han för CUPRA i den nya eldrivna offroad-serien Extreme E och debuterade även i Dakarrallyt i år.
– Dakar kommer definitivt att bli ett av de mest spännande äventyren i min karriär. Att tackla det här spännande projektet tillsammans med teamet, som jag firade mina största framgångar med, är fantastiskt. Även om jag blir 43 i år känner jag mig som en junior jämfört med Carlos och Stéphane. I den här sporten behöver du massor av erfarenhet inom alla områden. Jag har fortfarande mycket att lära men jag ser verkligen fram emot det, säger Ekström i pressmeddelandet

Kartläsare blir Emil Bergkvist, 26 år, själv juniorvärldsmästare i rally 2018.
– Mattias har alltid varit en idol för mig och alla motorsportentusiaster i Sverige känner till honom, säger Bergkvist.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS