ANNONS

Anna Druvefors hade med sig två spralliga grabbar till öppningsdagen, sonen Oliver och hans kompis Edwin Savrén. “Jag är så glad att vi äntligen fått en sportbutik i Ludvika”, säger hon.
Foto: Karin Diffner

Efterlängtad sportbutik slog upp portarna

LUDVIKA. Nu har Lyviksbergets handelsområdet utökats med ännu en butik sedan Stadium Outlet slog upp portarna. – Jag är så glad att vi äntligen fått en sportbutik i Ludvika. Det behövde stan, säger Anna Druvefors.

Anna Druvefors hade med sig sonen Oliver och hans kompis Edwin Savrén under Stadium Outlets invigningsdag.
– Nu behöver vi inte åka till Borlänge eller beställa på nätet längre, säger hon.
Och grabbarna var lika glada de över sina inköp: Edwin köpte en grön lagkaptensbindel medan Oliver slog till med en visselpipa.

Ludvika har saknat en renodlad, större sportbutik sedan Team Sportia slog igen 2016 och Intersport 2018, enligt näringslivschefen Erik Odens.
– Det är någonting som det har varit ett stort sug efter sedan jag började för tre år sedan och jag tror att den här butiken har en stor dragningskraft för handeln över huvud taget, säger han.
Under invigningsdagen hälsade Erik Odens och fastighetsägaren Nicklas Anderson butikschefen Karolina Malmqvist med personal välkomna.
Hon berättade att butiken varit klar i så god tid att de åtta ordinarie anställda fått vara lediga dagen före invigningen men att det ändå var nervöst att öppna.
– Det känns som att ha kolsyra under huden, säger hon och skrattar.

Hon kommer ursprungligen från Småland och har arbetat de senaste åren som butikschef på Plantagen som ligger vägg i vägg med hennes nya arbetsplats.
– Jag har jobbat i trädgårdsbranschen i 20 år och kände att jag ville utvecklas, så det här känns som en kul bransch att prova på. Dessutom jobbar min bror på Stadium i Växjö så jag vet att det är en bra arbetsgivare, säger hon.
Hur har första dagen varit?
–Vi har haft kö hela dagen men har haft hjälp av över tio extra personal så det har gått bra.
Är det något som tagit slut?
– Ja, vissa fritidsbyxor för herrar och träningsbyxor för juniorer, men vi får nya leveranser varje dag.

Karolina Malmqvist liksom många andra Ludvikabor skulle gärna se ett matställe öppna snart på Lyviksberget, men något sådant kunde vare sig näringslivschefen eller fastighetsägaren lova.
– Vi kämpar på så gott vi kan, men det går tungt, säger Nicklas Anderson.
Hur går det med de två tomma lokalerna här bredvid?
– Vi har några intressenter, men det är långt ifrån klart än.
Något som däremot kan vara klart inom en ganska snar framtid är de permanenta marknadsplatser som Andersons bolag Farstukvisten håller på att ställa i ordning i kanten av parkeringen.
– Det blir som ett fembilsgarage där tillfälliga försäljare kan hyra in sig, som till exempel julgransförsäljare. Jag tror att vi är ensamma i Dalarna om den lösningen, säger han.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS