ANNONS

Nu står den äntligen klar Kajvägsbron, efter ungefär ett års fördröjning på grund av den tragiska olyckan som skedde den 13 juli. Första över bron på motorcykel var i alla fall Jan Lindeberg.
Foto: Veronica Rigtorp

Efterlängtad bandklippning vid bron

LUDVIKA. Den 11 oktober var det äntligen dags för invigning av den nya Kajvägsbron. Hundratalet personer hade kommit för att se öppningen.

Festligheterna inleddes i strålande sol med invigningstal och bandklippning av kommunstyrelsens ordförande Leif Pettersson och Trafikverkets Birgitta Johnson, ställföreträdande direktör för Region Mitt och Lars Erik Håkansson, enhetschef vid Trafikverket. Han var också den som fick det ödesdigra samtalet åtta minuter över 12 den 13 juli.
– Det är med blandade känslor jag står här idag, olyckshändelsen den 13 juli har påverkat mig djupt, började Lars Erik Håkansson sitt tal.

Han hyllade Räddningstjänsten som så snabbt var på plats, och tack vare deras snabba ingripande ändå gick så pass bra som det gick för de skadade som alla 12 är mer eller minder återställda och kan komma tillbaka till jobbet.
– Det är inte bara invigning av en bra utan även av en boplats för Silvergråvecklaren, förklarade Håkansson.
Den rödlistade fjärilen lever i bangårdsområdet och har fått en extra anpassad boplats i slänten mot järnvägspåren.

Efter tal och applåder, var det dags att släppa på den första trafiken.
En av de förväntansfulla som stått parkerad vid brofästet på Väsman sidan var Ola Johansson som hade hoppades på att få åka över den nya bron först, men så blev det tyvärr inte för bron öppnades från andra hållet innan avstängningen från Väsmansidan togs bort och andra bilar hann före.
Första över bron på motorcykel var i alla fall Jan Lindeberg. Och de första på rullator var de pigga damerna Lisa Ålström och Birgitta Sköld.

Bron ägs av Ludvika kommun och har kostat cirka 20 miljoner kronor.

Publicerad i Annonsbladet (Ludvika/Smedjebacken) vecka 43 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS