ANNONS

Efterfrågan finns – nu byggs fler bostadsrätter i Avesta

Det finns en efterfrågan på bostäder i Avesta. Därför kommer Hoppfullt Boende AB snart inleda en byggnation av bostadsrätter i Dalergränd. – Det blir totalt 22 bostäder i olika storlekar.

Det är inte första gången som Hoppfullt Boende bygger i Avesta, tidigare har det skett i Högbo, på Blinkastigen och dessutom i Norberg.
– Vi märker att det finns en efterfrågan i Avesta. Det har inte byggts så mycket de senaste åren och vi vänder oss till en bred målgrupp. Området passar också bra, berättar Håkan Åman.

Totalt ska 22 bostäder byggas vid Dalergränd i Avesta till en kostnad på 50 miljoner kronor. Byggstart är det efter sommaren och inflyttningen sker troligen våren eller sommaren 2021.
– Vi vet att det finns många som har tankar kring sitt boende och bostadsrätt är ett riktigt bra alternativ som ger månatligt lägre boendekostnad är nya hyreslägenheter. Vi kan också erbjuda finansiering av topplån. Men vi vet att det finns många som fortfarande är ovana med boendeformen i Avesta, säger Håkan Åman.
Företaget består även av Avestabon Christer Sammils och nu har även trion Mats Thurin, Magnus Thurin och Staffan Byström klivit in.
– Jag och Christer har jobbat ihop med detta i fem år, berättar Håkan Åman.

En ansökan för bygglov är levererad till Avesta kommun och det går redan nu att teckna sig för en lägenhet genom Fastighetsbyrån.
– Vi tror att det kommer att vara flera som är sålda innan vi sätter i gång bygget.
Avesta ligger geografiskt bra till och staden växer, säger Åman.

Fakta
Totalt 22 bostäder ska byggas på Dalergränd.
Tio på 72 kvadratmeter.
Åtta på 78 kvadratmeter.
Två på 108 och två på 56 kvadratmeter.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS