ANNONS

Linus Sundströms karriär som speedwayförare är över.
Foto: Carl-Henrik Rapp

Efter alla tuffa skador – nu slutar Linus Sundström

AVESTA. Nu är det slutåkt för Avestasonen Linus Sundström. En framgångsrik karriär på speedwayovalen är över och 31-åringen tittar framåt. – Jag utesluter inte att det blir en fortsättning inom speedwayen. Flera har hört av sig och det är smickrande, säger han till SVT Sport.

Han har varit en frisk fläkt i sporten under många år, men Linus Sundström har också åkt på några riktiga smällar. Det är den stora anledningen till att han nu väljer att sluta.
För drygt två år sedan kracshade han vid en tävling i Polen och ådrog sig livshotande skador. Det var nog många som då trodde att karriären var över.
Men han kom tillbaka och bestämnde sig för att göra en satsning med Västervik. Men i maj i år var olyckan framme igen. Den här gången i Danmark och Sundström bröt ryggen efter att ha tappat kontrollen över sin motorcykel. Linus slog i backen hårt på en bana som var i minst sagt dåligt skick.
– Läkarna sa att jag skulle köpa en lott som inte blev förlamad i kraschen, berättade Sundström för SVT Sport.

I veckan kom så beslutet att sluta med sporten som han sysslat med sedan han var liten.
– Efter två riktigt tuffa och komplicerade skador på kort tid har jag nu kommit till en punkt där kroppen säger ifrån. Jag är fortfarande långt ifrån återställd från ryggskadan jag drog på mig i mitten av maj i år då sju kotor i bröstryggen blev stelopererade. Ryggskadan i kombination med att axeln och lårbenet från olyckan i september 2019 gör sig dagligt påminda så känner jag att det är dags att sätta punkt för min speedwaykarriär, skriver han på sin hemsida.
Linus berättar att huvudet känner sig egentligen inte färdigt, men kroppen är mer än färdig.
– Jag känner ingen större bitterhet, utan mest tacksamhet över att den singlade slanten landade på rätt sida vid min ryggskada, samt att jag fått leva min barndomsdröm fullt ut under de senaste 15 åren. Jag vill tacka min familj, samarbetspartners, klubbar, lagkamrater, supportrar, mekaniker och alla andra som hjälpt mig på ett eller annat vis under alla år, utan er support så hade det aldrig gått!

Han säger sig inte ha någon utstakad väg för hur livet efter speedwayen kommer att se ut, men att han ser med spänning och nyfikenhet fram emot vad framtiden har att erbjuda.
– Jag utesluter inte att det blir en fortsättning inom speedwayen. Flera har hört av sig och det är smickrande. Men vi får se vad som händer med allt. Det är dags att skriva ett nytt kapitel i boken, säger han till SVT Sport.
Linus Sundström har nått en hel del framgångar med bland annat två SM-guld med Piraterna från Motala.
Som masförare kommer nog många minnas Linus Sundström som tongivande i laget som tog steget upp i elitserien 2015.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS