ANNONS

Börje Hagström äger den gamla affärsfastigheten i Bäsna där Jian Dashkoun inom kort öppnas Bäsna Handel & Krog. “Det ska bli spännande att komma i gång med verksamheten”, säger Jian Dashkoun.
Foto: Pär Sönnert

Efter 17 år öppnas åter en butik i Bäsna

BÄSNA Efter 17 år utan butik kommer Bäsnaborna snart åter att kunna köpa livsmedel i byn, i samma lokal som tidigare. Servicepunkten Bäsna Handel & Krog väntas öppna inom kort.

I juli 2002 gick Bäsna Handel i konkurs och byns butik stängdes. 17 år senare är en ny butik på väg att öppnas i samma lokal. Bäsnabon Börje Hagström köpte fastigheten för ett par år sedan och har lagt ner en hel del tid och pengar på att rusta upp lokalen och stycka av den.
– AB Josef Wilund, som jobbar med textilier, håller sedan en tid tillbaka till i ena halvan av lokalen och nu är Bäsnas blivande servicepunkt på väg att öppna i den andra halvan, berättar Börje Hagström.

Vid midsommarfirandet i Bäsna var Börje Hagström högtidstalare och han avslöjade då sina planer för servicepunkten.
– Jag driver detta helt utan vinstintresse, för att få betala tillbaka till Bäsna som har gett mig så mycket, säger Börje.

Han påpekar att han själv inte kommer att ha något med själva verksamheten att göra, förutom sin roll som fastighetsägare.
– Jag hade massor av spekulanter som ville driva verksamheten men många av dem föll bort när jag förklarade att jag inte ville att detta “bara” skulle bli en pizzeria. Det känns helt rätt med Jian som kommer att driva Bäsna Handel & Krog, säger Börje Hagström.

Jian heter Dashkoun i efternamn och har tidigare jobbat inom både handel och restaurang i Borlänge.
– Men jag har aldrig drivit något eget på det här sättet förut. Det känns väldigt bra. Det ska bli spännande att komma i gång med verksamheten. Vi väntar på matvarorna och så fort de har levererats så kommer vi att kunna öppna, berättar Jian Dashkoun.

Verksamheten kommer att innehålla matservering med öl- och vinrättigheter, kafé samt livsmedelsförsäljning.
– Det blir ett bassortiment med livsmedelsvaror. Närmaste ort där Bäsnaborna kan handla är i Djurås och dit är det nästan en mil att åka. Det är viktigt för byborna att få möjligheten att köpa livsmedel och även exempelvis färdiga matlådor här i Bäsna. Och de som vill kan gå hit och äta en bit mat och kanske ta en öl eller ett glas vin till det, säger Börje Hagström.

Nu hoppas han och Jian Dashkoun på att Bäsnaborna kommer att handla och äta hos den blivande servicepunkten.
– Jag tror stenhårt på det här. Det var loppis i byn den gånga helgen och då hölls det öppet hus här där besökarna bjöds på kaffe och fick träffa Jian. Det kom ett par hundra personer och det visar att det är många som är nyfikna och förväntansfulla kring detta, säger Börje Hagström.

Publicerad i Annonsbladet (Borlänge) vecka 31 2019.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS