ANNONS

Längdskidåkaren Edvin Anger, från IFK Hedemora SK, är uttagen i den svenska truppen till världsungdoms-OS som avgörs i januari.
Foto: privat

Edvin Anger klar för världsungdoms-OS

HEDEMORA. Längdskidåkaren Edvin Anger, från IFK Hedemora SK, är uttagen i den svenska truppen till världsungdoms-OS som avgörs i januari.

Han är en av blott fyra längskidåkare som är med i truppen.
Världsungdoms-OS avgörs den 9–22 januari i Lausanne i Schweiz. är komplett. Den svenska truppen blir den största som SOK någonsin har skickat till ett världsungdoms-OS och består av 51 aktiva där 17-årige Edvin Anger, IFK Hedemora SK, är en av de fyra längskidåkarna.
– Det är fyra spännande åkare som vi tror mycket på, de har alla gjort bra resultat i vinterns inledande FIS-tävlingar. Det blir ett stort äventyr för dem där de kommer kunna samla många viktiga lärdomar inför framtiden. Bara att få delta på en stor internationell tävling där de får träffa och utbyta erfarenheter med andra aktiva i samma ålder, som dessutom utövar andra idrotter, blir en fantastisk upplevelse, säger Ida Ingemarsdotter, längdtränare för junior- och utvecklingslaget Team Svenska Spel i ett pressmeddelande.
Det finns ett par andra deltagare från Dalarna, nämligen freeskiåkarna Jennie-Lee Burmansson, Wilma Johansson och Melvin Morén, samtliga från Sälens IF, samt snowboardåkaren William Mathisen, även han från Sälens IF.
Fotnot: Youth Olympics Games (YOG) kallas för världsungdoms-OS på svenska. Det är en idrottstävling för ungdomar mellan 15 och 18 år där idrotten möter kultur och utbildning.

Publicerad i Annonsbladet Dalarna, Hedemora/Säter v52

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS