Dussinet fullt för Borlänge

BORLÄNGE. Borlänge Hockey kunde på onsdagskvällen räkna in den tolfte raka segern efter 4-0 (0-0, 3-0, 1-0) i mötet med Arboga. Laget är klart för spel i Allettan.

Dussinet fullt, tolv raka segrar. Möjligen ännu mer imponerande är att Borlänge inte förlorat en enda match under ordinarie speltid. Den senaste förlusten kom den 24 september då, nuvarande serietvåan, Tranås vann efter straffläggning.
Sportchefen Mats Johansson, som varit en del av organisationen under de senaste 23 åren kan inte påminna sig en så lång obruten segerrad.
– Det påstås att vi vann 18 raka säsongen 2005-2006, säger han.
Nyckeln till framgången spårar han till ett framgångsrikt försvarsspel.
– Killarna har på 15 omgångar släppt in 18 mål, bara nio av dem har gjorts i spel fem mot fem. Det är siffror som imponerar – åtminstone på mig.
Fem omgångar återstår att spela i grundserien, därefter ska de fem första lagen i västra och norra serien bilda Allettan norra.
Finns det en risk att spelarna slappnar när platsen i Allettan är säkrad?
– Nej, några sådana tendenser har jag inte sett.
Kommer ni att inleda förberedelserna i förtid?
– Nej, nej vi kommer att fortsätta som hittills. Vårt upplägg är och har varit att träna tufft hela säsongen.
Petter Mäkitalo, 2, Christoffer Jansson och Philip Norberg-Aspnäs gjorde målen i mötet med Arboga. I nästa omgång väntar Skövde borta.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

AVESTA. Avesta Alpina har en landslagsåkare i klubben. Den snart 20-årige Johan Hagberg är en av åtta killar i juniorlandslaget. – Så klart vill jag åka världscupen och etablera mig där.
AVESTA. Avesta BK förmådde inte ta en topplacering i kvalserien och med största säkerhet kommer nu ABK att spela division 3-hockey nästa säsong.
HUDDINGE. Borlänge föll i det första akten av slutspelsserien. Inför hemmapublik kunde Huddinge på övertid vinna med 3-2 efter avgörande på övertid.