ANNONS

Ingrid och Lars-Åke Hedlund tog en svängg till Rembostugan för att fira dotter och dottersonens priser på idrottsgalan.
Foto: John Leander

Duplantis morföräldrar firade i Rembostugan

AVESTA/REMBO Det värmde inombords hemma i Avesta när både barn och barnbarn vann priser på idrottsgalan. Dagen efter firade Armand Duplantis morföräldrar framgången.

– Drömmer jag. Så tänkte jag när jag fick se både barnbarn och dotter vinna pris.
Så säger Ingrid Hedlund när hon sitter till bords i Rembostugan mellan Avesta och Hedemora dagen efter idrottsgalan. Där alltså inte bara det stavhoppande fenomenet och barnbarnet Armand vann priser, utan också Ingrids dotter Helena, som ju ändå är den som växte upp med friidrotten i Avesta, vann pris.

Mittemot henne sitter Helenas pappa och Armands morfar Lars-Åke Hedlund, som vid det här laget oändligt ofta fått svara på frågor om sonsonen i media. Han är själv gammal stavhoppare och juniorlandslagsman från den tiden då stavarna inte böjde sig nämnvärt och då man efter varje hopp landade på fötterna i en sandhög.

Lars-Åke får ändå frågan igen om hur det känns. Svaret blir som det brukar, även nu när också dottern, som en gång hade svenskt juniorrekord i sjukamp, vunnit pris.
– Det är en speciell känsla inombords. Man blir stolt.

Några bordsgrannar sitter vända mot Ingrid och Lars-Åke och delar med sig av frikostiga gratulationer. Någonting de har blivit vana vid. Till och från får de uppmuntrande kommentarer på stan i Avesta. Men den här dagen i Rembostugan är firandets höjdpunkt möjligen en annan.
– Vi ska äta raggmunk med fläsk, säger Ingrid.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS