ANNONS

Sara Tigerström Monfelt och Ulrika Back Eriksson blir kampanjgeneraler för VM i Falun 2027.
Foto: Ulf Palm

Duon som ska ta VM till Falun

FALUN. Nu är det klart vilka som ansvarar för kampanjen att få arrangera ett nytt VM i nordiska skidgrenar i Falun år 2027

Ulrika Back Eriksson från Svenska Skidförbundet och Sara Tigerström Monfelt från Falu kommun kommer tillsammans att driva och ansvara för hela kampanjarbetet fram till att det Internationella Skidförbundet (FIS) fattar sitt beslut.
– Det känns riktigt bra att Svenska Skidförbundet och Falu kommun tillsammans kommer att jobba stenhårt för att skapa ett nytt succé-VM på hemmaplan. Att vi kan utse två så starka namn ur våra egna led är ett styrkebesked både för skidförbundet och Falu kommun som bådar gott inför ett intensivt kampanjarbete, säger Ola Strömberg, förbundsdirektör Svenska Skidförbundet och Joakim Storck, kommunalråd Falu kommun i en gemensam kommentar.

Svenska Skidförbundet är den som formellt ansöker om att får arrangera VM i nordiska grenar och de gör detta tillsammans med arrangörskommunen Falun. FIS kommer att fatta beslut om arrangör för VM 2027 i nordiska skidgrenar under sin kongress i maj 2022, skriver Svenska skidförbundet i ett pressmeddelande.
– Det här är kanske ett av de roligare och säkert också mest utmanande uppdrag jag fått. Med erfarenheter från VM 2015 och som vd för Skidspelen i Falun och erfarenheterna från både skidförbundet och evenemangsarbetet i Dalarna så ser jag verkligen fram emot att få jobba med en ny kampanj. Att få det här uppdraget tillsammans med Sara känns riktigt spännande, säger Ulrika Back Eriksson.

– Det är förstås fantastiskt roligt att få det här ansvaret för kampanjen. En riktigt spännande och sporrande uppgift och så klart extra kul att få arbeta nära ihop med Ulrika. Nu kommer vi verkligen kavla upp ärmarna för att göra ett gediget kampanjarbete där vi kommer göra allt vi kan för att visa att Falun är den bästa kandidaten, säger Sara Tigerström Monfelt.

Beyond Skiing var redan inför och under VM 2015 den gemensamma organisationen för arbetet. Även denna gång kommer kampanjarbetet ske inom ramen för Beyond Skiing Foundation AB, där både Svenska Skidförbundet, Falu kommun, Visit Dalarna tillsammans med det lokala och regionala näringslivet är viktiga parter.
– Det är bra och nödvändigt att två lokala och starka personer kommer att leda kampanjarbetet. Både Ulrika och Sara hade nyckelpositioner under VM 2015 och fick därigenom stor erfarenhet som är värdefull att ha med sig. Samtidigt är det viktigt att visa i kampanjen att Falun tar nya utvecklingssteg genom nya kreativa lösningar. Det är också en fördel att kampanjarbetet görs tillsammans mellan Falu kommun och Svenska Skidförbundet, säger Sven von Holst, ordförande i Beyond Skiing Foundation AB.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS