ANNONS

Under ett par timmar på tisdagsförmiddagar finns skuld- och budgetrådgivare Kjell Hovd och/eller konsumentvägledaren Johan Dahlin på Säters bibliotek där Säterbor kan titta in och få tips och råd kring ekonomiska bekymmer eller konsumentfrågor.
Foto: Pär Sönnert

Duon erbjuder tips och råd kring ekonomiska frågor

SÄTER Den som har fått ekonomiska problem eller har konsumentfrågor kan söka upp Kjell Hovd och Johan Dahlin på Säters bibliotek. Ett par timmar i veckan erbjuder de drop in.

Kjell Hovd är skuld- och budgetrådgivare i Säters kommun. Tillsammans med konsumentvägledaren Johan Dahlin finns han på plats på Säters bibliotek ett par timmar på tisdagsförmiddagar där Säterbor kan titta in och få tips och råd kring ekonomiska bekymmer eller konsumentfrågor.

– Vi försöker vara på plats båda två, så ofta det går. Vi vill synas utåt, så att folk vet om att vi finns och att de kan ta hjälp av oss, säger Kjell Hovd.
– Behovet för detta är stort, men alla inser inte att vi finns och kan hjälpa dem. Vi ser en styrka i att vi kan hjälpas åt, säger Johan Dahlin.

Deras verksamhet är inte ny, men det är relativt nyligen som de börjat med drop in på biblioteket, där det även finns informationsfoldrar utlagda så att besökarna kan få information då de inte är på plats.

– Det verkar vara lättare för folk att slinka in här på bibblan. Det tar emot mer att komma till oss på Rådhuset för det första mötet. Nu kan de ha det första mötet med oss här och sedan boka enskilda tider med oss för fler möten, säger Kjell Hovd.

Oftast får Säterborna information om möjligheten att få stöd och hjälp med dessa frågor från Socialkontoret eller Kronofogden.
– I Säters kommun finns omkring 350 personer som har skulder hos Kronofogden. Vi ser även att skulderna ökar bland pensionärer, det kan exempelvis handla om att ens partner gått bort och att man får svårt att få ihop det ekonomiskt, säger Kjell Hovd.

Johan Dahlin är konsumentvägledare även för Hedemora och Gagnefs kommun.
– Jag kan hjälpa till genom att informera om lagstiftningen och förklara de olika begreppen. Alla har inte koll på reklamation, öppet köp, garanti, ångerrätt och vad det innebär, säger han.

Duon är även ute och föreläser på bland annat skolor och pensionärsföreningar.
– Många som får det svårt ekonomiskt mår dåligt. De sover dåligt och det påverkas hela deras mående. Vi vill visa dem att det finns hjälp att få, säger Johan Dahlin.

– De flesta som kommer till mig och har hamnat hos Kronofogden har ingen aning om hur det fungerar hos där. De kommer till mig i panik men går med lättare steg därifrån när jag har förklarat hur det fungerar, säger Kjell Hovd.

Har behovet för den här typen av hjälp ökat den senaste tiden?
– 2016 kom det en ny lag som har gjort det enklare att få skuldsanering och antalet personer som får skuldsanering har ökat mycket sedan dess. När det gäller SMS-lån så har det reglerats något och det inte riktigt samma ockerränta längre, även om den är hög. Däremot har reklamen för spelbolag och låneföretag ökat mycket den senaste tiden och det är inte bra, tycker Kjell Hovd.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 11, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS