ANNONS

En duo har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkta för att ha brutit sig in i en bostad i Hedemora kommun. De åtalas bland annat misstänkta för utpressning.
Foto: Sonny Jonasson

Duo misstänks ha brutit sig in i bostad – åtalas för utpressning

HEDEMORA En duo har åtalats misstänkta för att ha brutit sig in i en bostad i Hedemora kommun. De ska bland annat ha tvingat en person att ge dem nycklarna till en bil.

Den åtalade duon består av en kvinna i 45-årsåldern och en man i 25-årsåldern. De båda är bosatta i Västernorrlands län. De har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkta för grovt hemfridsbrott och utpressning. Mannen åtalas även misstänkt för övergrepp i rättssak.

Enligt åtalet ska duon, i slutet av september i fjol, olovligen ha tagit sig in i en bostad i Hedemora kommun genom att krossa en fönsterruta. Detta ska ha skett nattetid.

Vid samma tillfälle ska de ha tvingat mannen som bodde i bostaden att överlämna en bil och nycklarna till bilen till dem. De ska även ha tvingat honom att skriva på ett ägarbyte gällande en bil. Enligt åtalet ska duon ha sagt att de skulle slå sönder mannens hus, att det skulle hända hemska/otrevliga saker och att det skulle “komma hem folk” till mannen om han inte gjorde som de sa. Den åtalade mannen ska även ha hållit i en hammare vid tillfället.

Den åtalade mannen ska även ha sagt att han skulle komma tillbaka om målsäganden skulle polisanmäla händelserna.

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med den åtalade duon samt med målsäganden. Åklagaren lägger även fram uppgifter om två bilar samt protokoll över DNA-undersökning som bland annat ska visa att DNA från de båda åtalade har hittats på föremål i bostaden.

Den åtalade mannen erkänner övergrepp i rättssak och olaga hot men förnekar brott i övrigt. Den åtalade kvinnan förnekar samtliga brott som hon misstänks för.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 38, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS