ANNONS

Två män från Borlänge döms till långa fängelsestraff för mordförsök på två andra män.
Foto: Dreamstime

Duo döms till långa fängelsestraff för två mordförsök

BORLÄNGE Två män döms till långa fängelsestraff för mordförsök på två andra män. Brotten begicks i Borlänge i september i fjol.

De båda männen är i 35-årsåldern och bosatta i Borlänge. I slutet av september i fjol uppstod tumult på en adress på Tjärna Ängar i Borlänge där två män blev knivhuggna och fick livshotande skador. De båda målsägandena har berättat om att de blev attackerade och knivhuggna.

Falu tingsrätt skriver i sin dom att det finns en “tystnadskultur” inom de kriminella miljöerna i området och att detta har gjort att få av de som sett något av händelseförloppet törs eller vill berätta om vad de sett. Inledningsvis ville inte heller målsägandena berätta vem som hade skadat dem, men de ändrade sig senare.

De båda nu dömda männen förnekar brott. Den ene av dem har dock medgett att han utdelat knivhugg men att detta var i nödvärn, vilket tingsrätten inte håller med om.
Senare samma kväll knivhöggs en tredje man av en av de nu dömda männen som även döms för grov misshandel.

Sammantaget anser tingsrätten att det är bevisat att de båda männen begått brotten.
Den ene mannen döms till tolv års fängelse för två fall av mordförsök. Den andre döms till fängelse i tolv år och tre månader för två fall av mordförsök samt ett fall av grov misshandel. De båda ska även, solidariskt med varandra, betala totalt 243 250 kronor i skadestånd till den ene målsäganden och 270 610 kronor till den andre.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Borlänge) nr 17, 2021.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS