ANNONS

EveryBody UF blev Hedemoras vinnare. Företaget säljer kläder och vill samtidigt uppmärksamma alla kroppars lika värde och att alla är unika. Företaget drivs av Ebba Hakala, Siri Ilbäcks och Linnéa Virtanen, som var frånvarande vid fototillfället.
Foto: Pär Sönnert

Duktiga UF-företagare visade upp sig i gallerian

HEDEMORA UF-företagarna i Hedemora visade upp sina företag i Centrumgallerian. Juryn utsåg EveryBody UF till Hedemoras vinnare och får härnäst tävla i regiontävlingen i Borlänge.

Under ett läsår driver gymnasieelever sina respektive UF-företag. Den 7 februari genomgick UF-företagarna en rad moment i Hedemora. Dagen avslutades med en mässa i Centrumgallerian.
En jury, bestående av representanter från Företagarna, Hedemora Näringsliv AB, Södra Dalarnas Sparbank och Handelsbanken, utsåg sedan vinnarna samt andrapris- och tredjepristagarna.

Vinnare blev EveryBody UF, som säljer kläder och samtidigt vill uppmärksamma alla kroppars lika värde och att alla är unika. Kläderna har ett motiv som abstrakt symboliserar en kropp.
– Många mår dåligt över sina kroppar. Vi har ett brett spann på storlekarna, för att inte exkludera någon, säger Ebba Hakala som driver företaget tillsammans med Siri Ilbäcks och Linnéa Virtanen.

Ronja Gunnarsson kom tvåa med sitt företag Landskapsbrädan UF. Foto: Pär Sönnert

 

På andra plats kom Ronja Gunnarsson med sitt företag Landskapsbrädan UF. Produkten kan exempelvis användas för att lägga upp mat på.
– Det är en bräda i form av ett landskap, eller en Sverigekarta. Jag skriver ut en modell och skär sedan ut brädan i trä innan jag behandlar den med olja, berättar Ronja Gunnarsson.

 

Bronsmedaljörerna Sport Event UF vill skapa sportevenemang för att erbjuda en plattform för gemenskap och integration. Företaget drivs av Mohammed Almousilli, Moa Esselin, Elias Pettersson och Alexandra Svensson (frånvarande vid fototillfället). Foto: Pär Sönnert

 

Bronsmedaljörerna Sport Event UF vill skapa sportevenemang för att erbjuda en plattform för gemenskap och integration.
– Vi vill erbjuda fler möjligheter att träffas och idrotta, säger Moa Esselin som driver företaget tillsammans med Elias Pettersson, Mohammed Almousilli och Alexandra Svensson.
– Vi kan exempelvis bjuda in folk att spela fotboll, eller något annat, en viss tid, säger Mohammed Almousilli.
Vinnarna EveryBody UF får representera Hedemora på dalamästerskapen som avgörs i Borlänge den 25 mars.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 8, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS