ANNONS

EveryBody UF från Martin Koch-gymnasiet i Hedemora vann guld i SM i Ung företagsamhet, i klassen Årets årsredovisning. Företaget sålde kläder och ville samtidigt uppmärksamma alla kroppars lika värde och att alla är unika. Företaget drevs av Ebba Hakala, Siri Ilbäcks och Linnéa Virtanen, den sistnämnda var frånvarande vid fototillfället när UF-företagen visade upp sig i Centrumgallerian i Hedemora, vårterminen 2020.
Foto: Pär Sönnert

Dubbla SM-medaljer i Ung Företagsamhet till Hedemora

HEDEMORA För en tid sedan avgjordes SM i Ung Företagsamhet där de bästa UF-företagen i Sverige tävlar om medaljer. Dalarna bärgade sju SM-medaljer, bland annat blev det guld till Everybody UF från Hedemora.

– Ett år med många utmaningar får sluta på topp och vi får visa att framtiden ser ljus ut för företagsamheten i Dalarna, säger Thomas Agneteg som är regionchef för UF i Dalarna.
Tre guld och fem silvermedaljer tog de unga företagarna hem till Dalarna.
Kvällens drottning blev Tania Gazi, Falu Frigymnasium, med sin podd om och med unga med funktionsvariationer. Tania jobbar för att alla ska se sina styrkor och känna sig inkluderade. Med sin insats tog hon SM-guld för Sveriges bästa reklamfilm samt i klassen ”Årets socialt hållbara företag”.

Guld blev det även till Martin Koch-gymnasiet i Hedemora och EveryBody UF som tog guld för Sveriges bästa årsredovisning. Företaget designade kläder med budskapet att alla ska kunna tycka om sin kropp.

Silver för ”Årets innovation” gick till CH Parts UF från Hagströmska gymnasiet i Falun där Celina Hessaman uppfunnit en anordning som gör motocross-sporten säkrare.
Goda mål UF från VBU i Ludvika fick silver i ”Årets vara” för sin kokbok framtagen tillsammans med spelare i Leksands IF.
Silvermedaljen för ”Årets ekologiskt hållbara företag” gick till Make a Change UF från Mora gymnasium. De tillverkar sugrör av vass för att minska plasten i naturen.
QuizNight UF från Lugnets gymnasium i Falun tog silver i ”Årets tjänst” för sin musikfrågesport.

Även på lärarsidan blev det framgångar för Dalarna och Hedemora. Henrik Åberg på Martin Koch-gymnasiet i Hedemora fick ett SM-silver för sina insatser.
– Ett år in i pandemin ser vi att vi behövs mer än någonsin. Många branscher där våra unga normalt hittar sina instegsjobb har det tungt och företag försvinner. Då gäller det att rusta ungdomarna så bra som möjligt för arbetslivet och tända gnistan för möjligheten att driva företag, avslutar Thomas Agneteg.

Dalamedaljerna fördelades så här:
Guld till:
Årets årsredovisning: EveryBody UF – Martin Koch-gymnasiet Hedemora.
Årets reklamfilm: Inte min svaghet UF – Hagströmska gymnasiet Falun.
Årets socialt hållbara företag: Inte min svaghet UF – Hagströmska gymnasiet Falun.

Silver till:
Årets lärare: Henrik Åberg – Martin Koch-gymnasiet Hedemora.
Årets vara: Goda Mål UF – VBU Ludvika.
Årets Tjänst: QuizNight UF – Lugnetgymnasiet Falun.
Årets innovation: CH Parts – Hagströmska gymnasiet Falun.
Årets ekologiskt hållbara företag: Make a Change UF – Mora Gymnasium.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 21, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS