ANNONS

Bildningsstyrelsen i Avesta kommun kan stoltsera med två nomineringar till Arla Guldko, vilket glädjer ordföranden Mikael Westberg (S), kostchefen Eva Södergård och skolchefen Björn Hansson.
Foto: Pär Sönnert

Dubbla framgångar för kostenheten: “Mycket bra på gång”

AVESTA Bildningsstyrelsen i Avesta kommun kan stoltsera med två nomineringar till Arla Guldko. – Kostenheten fick ett lyft när kostchefen Eva Södergård började här, berömmer Mikael Westberg.

Arla Guldko brukar kallas för “matbranschens Oscarsgala”. Den startades år 2000 för att hylla vardagshjältar i den offentliga måltiden, främst när det gäller mat till unga och gamla. Varje år delas det ut priser i olika kategorier. Nordanö skola i Krylbo gick till semifinal i kategorin Bästa matglädjeskola och Karlfeldtgymnasiet/Domarhagsskolan kan vinna Årets frukostlyft.
– Vi gick inte till final i Bästa matglädjeskola men när det gäller frukostlyftet vet vi inte ännu. Vi är otroligt stolta över att ha haft två bidrag som gått vidare, säger Eva Södergård, kostchef i Avesta kommun.
– Bara att bli nominerade är stort, tycker skolchefen Björn Hansson.

Efter att intervjun gjorts stod det dock klart att det inte blev någon finalplats i kategorin Årets frukostlyft.
Frukostbiten på Karlfeldtgymnasiet handlar om gymnasieeleverna erbjuds att köpa frukost på plats i skolan på morgnarna.
– Vi vill lyfta hur viktigt det är att äta frukost, säger Eva Södergård.

– Vi har mycket bra på gång och blev väldigt uppmärksammade med klimatlådan, som vi nyligen introducerade. Det blev ett lyft för kostenheten när Eva började här 2010. Hon har många idéer och såg snabbt till att utbilda personalen ytterligare, samt att maten skulle lagas från grunden, säger Mikael Westberg (S), ordförande i bildningsstyrelsen.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Avesta/Norberg) nr 10, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS