ANNONS

Jocke Andersson kan vara nöjd med sin insats i den tyska driftingtävlingen “Iron Drift King. I klassen semipro blev det seger och i pro-klassen en elfte plats
Foto: Moa Svarf

Driftige Jocke sladdade in överst på pallen

GUSTAFS. Jocke Andersson från Gustafs segrade den tyska driftingtävlingen “Iron Drift King”. Med sin välanvända Mercedes visade han konkurrenterna var skåpet ska stå eller snarare åkas.

Familjekombin tog Jocke Andersson till seger i Tyskland. Jocke Andersson var en av nio svenska förare som tog en utflykt till Tyskland över den gångna helgen och driftingtävlingen “Iron Drift King”.

Tävlingsbanan var förlagd på en halvö vid Ferropolis, cirka 1,5 timmes körning söderut i riktning mot Berlin. Och där på plats var det inte bara Jocke som imponerade stort utan hela det svenska laget satte ett stort avtryck på såväl publik som medtävlare.
– Vi har fått mycket beröm för våra brutala bilar och körning.
Jocke, som tävlar för Borlänge Dragracing Club, kör hemma i Sverige i klassen semi-pro men fick i Tyskland tävla i både semi-pro och pro-klassen.
– Vi ställdes mot den europeiska eliten, säger han.

I pro-klassen fick Jocke köra mot förare med mer erfarenhet och bättre bilar. Trots det handikappet så är han nöjd med sin insats. Han kvalade in som nummer 14 av 32 förare till en topp 32 stege.
– Jag var bästa svensk i kvalet och jag gick vidare från topp 32 till topp 16.
Jocke berättar att i topp 16 mötte han Martin Richards och fick en One More Time, en returmatch, eftersom det var för svårt att bedöma vem av förarna som körde bäst.
– Där åkte jag ut med mindre än en poängs marginal. Jag slutade på elfte plats i pro-klassen.

Desto bättre gick det i semipro klassen. Där var Jocke kvaltvåa. I semifinalen ställdes han mot en annan svensk, Pontus Hartman, vilken fick se sig besegrad. Och i finalen kunde Jocke besegra tysken Maxi Grimm.
– Det var skoj att mjölkhandlarmercan hamnade högst upp på pallen, säger Jocke med ett snett leende.

Han summerar Tysklandsresan med att den gett honom en hel del nya lärdomar och erfarenheter, och passar på att skicka ett tack till de som stöttat honom.
– Drifting är en bedömningssport, säger Jocke och jämför det med konståkning fast på fyra hjul.
Domarna tittar på tre saker; hur föraren kan följa en linje, vinklar och vilket mod föraren har.
– Det kan skilja en centimeter mellan succé eller krasch, säger han.
– Man måste ha en skaplig bilkontroll.

Han beskriver att ibland så är den bana de ska följa lagd så att föraren ska kunna behärska sin bli i en sladd så att bakänden på bilen ska snudda en mur eller något annat föremål. Gör föraren då en miss och hamnar i muren så kan det vara färdigtåkt för denna gång.
– Det är min generations motorsport, det är så jävla fränt, skrattar Jocke.
Han säger att bilarna ska ha bra stötdämpare, bra bakvagnar som ger bra fäste.
– Det ska vara gott mos i motorn.

Den bil han kör var från början en Mercedes 320 TE, en vanlig kombi med andra ord. Men den har Jocke förfinat och utvecklat vidare för att den ska fungera bra på banan. En tung och lite klumpig bil kan tyckas men i händerna på Jocke så blir det ett vinnande koncept. Något som han förklarar med att han har en mjuk körstil.
– Jag utnyttjar bilens rörelseenergi för att kasta upp den i en sladd.

Drifting kommer ursprungligen från Japan och en Jocke säger att tävlingsformen de senaste två åren fått ett rejält uppsving. Han ger som exempel att antalet startande i RM har ökat, 2017 var det 30 i varje klass, i år 50.

Det var för två år sedan som Jocke på allvar började satsa på sin egen körning. Innan dess var det mer ströåkning och meckning åt Micke Kågered i dragracing. Den seriösa satsningen har även gett resultat. Tysklandsäventyret var ett sådant exempel. Ett annat kvitto på att satsningen är rätt är utvecklingen i RM där Jocke varit med de två senaste åren. 2017 slutade han på plats 27, i år har han på de tre inledande tävlingarna placerat sig femma, sjua och sexa. Det gör att han inför finalen ligger på en sammanlagd fjärde plats och med endast åtta poäng upp till pallen. Finalen körs 30 augusti till 1 september på Sundsvall Raceway.

Publicerad i Annonsbladet vecka 35 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS