Dramatiskt försök till bilstöld

FALUN. Två män förmodas ha försökt stoppa och avtvinga en person dennes skåpbil på länsväg 293 i höjd med Smedsbo under natten mot torsdag.

En förare av en skåpbil körde ungefär vid midnatt natten till torsdag, på länsväg 293 mot Falun. I höjd med Smedsbo blir han omkörd av en mörk Audi.

Efter att Audin kört om honom stannade den framför och blockerade vägen. Två mörkt klädda män lämnade Audin och gick mot skåpbilen. Föraren hann dock låsa dörrarna innan de kom fram och började rycka i dom för att öppna. När de båda männen insåg att de inte kunde öppna dörrarna gick de tillbaka till sin bil och körde mot Falun.
Männen beskrivs som 170-180 centimeter långa, i 25-30-årsåldern, och de bar båda mörka kläder med uppfällda huvor. En av männen hade helskägg och vita skor.

Bilen var en mörk Audi utan registreringsskylt och med “vandrande” blinkers, och en ledljusramp i fronten. Polisen uppmanar den som tror sig veta vilken bil, och vilka män det kan vara ombeds kontakta polisen på 114 14.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

KORSÅN. Världens kanske tuffaste skidlopp kördes mellan Falun och Gävle. Spåren längs den 95 kilometer långa banan var bitvis vattenfyllda och vissa sträckor saknade helt snö.
LUDVIKA/FALUN Han är sedan flera år ett känt ansikte i Annonsbladets spalter. Framöver blir han även känd i TV-rutan. Sonny Jonasson ska nämligen tävla i SVT:s "Smartare än en femteklassare.
FALUN. Falun kommun får två av de elva nya naturreservaten som bildats i länet, bland annat Sörmyren som har blivit utpekad som ett av landets mest värdefulla myrområden.