ANNONS

Bland prins Gabriels doppresenter från Länsstyrelsen Dalarna finns en rastplats längs vandringsleden i närheten av Kärleksudden i Säterdalen. Iordningsställandet av presenten har dock dragit ut på tiden.
Foto: Pär Sönnert

Doppresenten till dalaprinsen dröjer

SÄTER Bland prins Gabriels doppresenter från Länsstyrelsen Dalarna finns en rastplats längs vandringsleden mot Kärleksudden i Säterdalen. Iordningsställandet har dock dragit ut på tiden.

I december 2017 meddelade Länsstyrelsen Dalarna att man skulle ge två doppresenter till nykomlingen i Kungafamiljen, prins Gabriel – hertig av Dalarna. Den ena presenten är prins Gabriels skidslinga i Koppången, i Orsa finnmark, och andra är en rastplats i Säterdalen, på vandringleden ut mot Kärleksudden.
“Där kommer besökare att kunna njuta av den speciella och vackra omgivningen. Kanske väljer man att slå sig ned på den bänk som kommer att tillverkas och ställas dit”, skrev Länsstyrelsen Dalarna i ett pressmeddelande om dopgåvorna.

Men drygt 1,5 år senare har rastplatsen ännu inte ställts i ordning. Per Johansson, enhetschef för enheten för naturförvaltning på Länsstyrelsen Dalarna, berättar mer:
– Vi har skjutit på tidsplanen för detta. Vi tänker oss en rejäl invigning vid rätt tillfälle, så att alla berörda kan vara med, och därför vill vi tajma detta på ett bra sätt. Samtidigt har vi fått en rejäl minskning av de pengarna vi har till vårt förfogande och då är detta en av sakerna som vi helt enkelt får skjuta på, säger han.

Däremot har själva vandringsleden förbi Kärleksudden rustats upp.
– Vi har gjort i ordning en ny stig. Denna vandringsled ska vara tillgänglig för alla, även för de som är funktionshindrade. Framöver ska vi även ställa i ordning ett mer påkostat vindskydd på samma led, säger Per Johansson.

Leden till Almbacken, som ligger mitt i Säterdalen, har också rustats upp.
– Även den är en led som gör att fler kan ta sig fram. Där finns en slåtteräng längst in, samt en grillstuga, berättar Per Johansson.

När tror du att invigningen av prins Gabriels doppresent kan bli av?
– Just nu jobbar vi inte med det. Vi hade ambitionen att kanske få klart det till efter sommaren, men som det ser ut nu så blir det till våren 2020, säger Per Johansson.

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 32 2019.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS