ANNONS

Foto: Dreamstime

Dömd man får böta 17 000 för drogfylla

En man från Säters kommun har dömts till dagsböter för rattfylleri och ringa narkotikabrott. Han körde bil i Stora Skedvi trots att han var narkotikapåverkad.

Den nu dömde mannen är i 25-årsåldern och bosatt i Säters kommun. I mitten av april i år körde han bil på en plats i Stora Skedvi trots att han var påverkad av amfetamin, som är narkotikaklassat.
Dessutom hade han 0,69 promille alkohol i blodet. Under, eller kort tid efter bilfärden, fanns det alkohol och narkotika i mannens kropp.
Mannen har erkänt att han kört bilen berusad, men förnekar att han medvetet ska ha brukat någon narkotika. Enligt honom hade han varit på fest dagen före men hävdar att han bara druckit alkohol.
Han kan inte förklara hur det kan komma sig att det fanns amfetamin i hans blod, men antar att han måste ha druckit någon drink som någon lagt amfetamin i, på festen. Enligt honom var det andra personer, men inte han själv, som brukade amfetamin på festen han var på.
Falu tingsrätt anser att mannens förklaring inte fritar honom från ansvar för brott och dömer honom därför för rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Mannen döms till att betala 50 dagsböter à 340 kronor, sammanlagt 17 000 kronor. Dessutom ska han betala 800 kronor till Brottsofferfonden och ersätta staten för kostnaden för provtagning och analys av blod, vilket uppgår till 400 kronor.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS