ANNONS

Hit men helst inte längre. Martin Koch-gymnasiet har återupptagit distansundervisning.
Foto: John Leander

Distansundervisning på gymnasiet igen

HEDEMORA Martin Koch-gymnasiet i Hedemora har infört distansundervisning igen. Skälet är att bromsa smittspridning av corona. Den här gången ges dock större möjlighet att komma till skolan.

Redan i våras infördes distansundervisning på Martin Koch-gymnasiet på grund av coronapandemin. Men när det nu införs igen poängterar man från kommunens sida att ”beslutet skiljer sig något”. En stor del av undervisningen ska ske på distans, men man har öppnat för att elever som behöver stöd och hjälp med studierna ska kunna få undervisning på plats.
Dessutom kommer grupper av elever som behöver genomföra praktiska moment och prov att få komma. Detta gäller om det är just moment som inte kan genomföras på distans.

I praktiken innebär beslutet att de studieförberedande programmen bedriver undervisning på distans medan yrkesförberedande program till större delen fortsätter sin utbildning på plats på skolan. I en klass bland de yrkesförberedande gymnasieprogrammen har dock några elever konstaterade fall av corona. För den klassen har distansundervisning införts.

Martin Koch-gymnasiets rektor Karin Alm förtydligar hur skolan noggrant har organiserat verksamheten efter det nya beslutet.
– Varje lärare måste signalera till expeditionen när de vill ta in en grupp på fem elever. Så har vi gjort i förebyggande syfte för att det ska finnas luft och utrymme i korridorerna, så att man kan hålla distans.

Hon förklarar att det finns flera skäl till att man ändå inte kan hålla alla elever hemma.
– Vi kommer att ha betydligt fler elever på plats här än i våras. Framför allt dem som behöver lärarstödet. Hur man än vrider och vänder på det så är det jättebra för vissa med distansundervisning men olämpligt för andra. Sen är det också en och annan elev som inte har nät hemma. De får komma hit och sitta här på anvisad plats.

Den främsta utmaningen gäller skolans förstaårselever, som i högre grad än andra behöver komma in till skolan. Men då har varje lärare fått ett eget klassrum för att kunna ha små undervisningsgrupper.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS