ANNONS

Isak Bolin och Freddy Schönning från Borlänge Discgolfklubb poserar vid korgen på första banan på Tjärna Discgolfbana, i närheten av Mellstarondellen.
Foto: Pär Sönnert

Discgolfen växer – 18-hålsbana i Tjärna

BORLÄNGE Discgolfbanan i Tjärna har utökats till 18 hål. Den kuperade terrängen uppskattas av spelarna. – Det har varit folk här och spelat varje kväll, säger Freddy Schönning.

Redan i fjol anlades en discgolfbana med nio hål i Tjärna, i närheten av Mellstarondellen. Under sommaren har Borlänge Discgolfklubb jobbat med att utöka banan till 18 hål.
– Det här är en sport som växer snabbt, säger Isak Bolin, ordförande i klubben.

De tror att enkelheten har gjort sporten så populär. Det enda som behövs för att spela är en eller ett par frisbees, eller discar som är det korrekta namnet.
– Vi har ett 15-tal discar i väskan under en runda men man använder bara en handfull. Discarna är indelade i driver, mid-range och putter, men det finns olika varianter inom varje kategori, berättar Isak Bolin.
– Det är gratis att spela men de som spelar får gärna bli medlemmar i klubben. Vi är omkring 65 medlemmar i dagsläget, säger Freddy Schönning, kassör i klubben.

I början av juli öppnades 18-hålsbanan.
– Det har varit folk här och spelat varje kväll. Parkeringen har varit full ibland. Folk är nyfikna och vill testa att spela. På vår Facebooksida har vi gjort uppdateringar om läget på banan. På söndagar har vi veckogolf dit alla är välkomna att prova på, säger Freddy Schönning.
– Banan är väldigt kuperad och varierad i den här miljön. Det är både skog, öppna ytor och sand. Banorna är mellan 60 och 170 meter långa och det blir en promenad på ett par kilometer vid varje runda, säger Isak Bolin.

Marken som banan ligger på ägs av Borlänge kommun och Maserfrakt.
– Kommunen har sponsrat oss genom att köpa in de 18 korgarna, säger Isak Bolin.

Hur länge pågår säsongen?
– Egentligen kan man spela året om, även om det inte är så kul att pulsa i snön. Men banan är öppen året om, säger Isak Bolin.

Har ni några tips till nybörjare?
– Börja spela med midrange och putter. Sedan kan man börja använda driver, tycker Isak Bolin.
– Och lär dig att kasta rakt. Det är ett rätt enkelt råd, men det kommer man långt på, säger Freddy Schönning.
– Det är lätt att utöva discgolf, men det är svårt att bli riktigt duktig, tillägger Isak Bolin.

 

Publicerat i Annonsbladet (Borlänge/Gagnef) vecka 35 2019

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS