ANNONS

Diös förvärvar tre kontorsfastigheter i centrala Borlänge och avyttrar tre blandfastigheter – en i Borlänge och två i Gävle. Bland annat förvärvar man fastigheten på Bygatan där Skatteverket tidigare höll till.
Foto: Diös

Diös gör bytesaffär i mångmiljonklassen

BORLÄNGE. Diös förvärvar tre kontorsfastigheter i centrala Borlänge och avyttrar tre blandfastigheter, en i Borlänge och två i Gävle, i en bytesaffär med NP3. Det underliggande fastighetsvärdet för förvärvet uppgår till 110 miljoner kronor och för de avyttrade fastigheterna till 125 miljoner kronor.

Affären kompletterar Diös portfölj och stärker bolagets erbjudande av centralt belägna moderna kontor. De tre kontorsfastigheterna, som ligger i direkt närhet till befintligt bestånd, omfattar cirka 8 500 kvadratmeter.
Största hyresgästerna är NCC och Borlänge kommun. De avyttrade fastigheterna omfattar cirka 13 000 kvadratmeter. Affären görs i bolagsform och redovisas under andra kvartalet 2021.
– Affären stärker vårt hyresgästerbjudande och ökar vår närvaro i Borlänge som är en stad under stark tillväxt. Vi ser god potential i att utveckla fastigheterna som en del i vår fortsatta utvecklingsplan för Borlänge. Vi har en god relation med NP3 och ser positivt på deras planer för fastigheterna de nu tar över, säger Annie Franzon, transaktionschef, Diös.

Fastigheten Hammaren, på Hammargatan på Södra Backa, avyttras. Kontorsfastigheten på Jussi Bjärlingsväg intill Galaxen, samt kontorsfastigheten på Tunagatan förvärvas. Tillträdet sker den 1 april.
Diös är en marknadsledande fastighetsägare som satsar på flera platser i Borlänge, bland annat genom utvecklingen av framtidens kontor till Trafikverket och planer för fler etableringar inom urban service, skriver Diös i ett pressmeddelande.

Kontorsfastigheten på Jussi Björlingsväg intill Galaxen, förvärvas av Diös i en bytesaffär med NP3. Foto: Diös
Diös förvärvar den här fastigheten på Bygatan, där bland annat Skatteverket funnits tidigare. Foto: Diös
Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS