ANNONS

Inom några veckor kommer infartsskyltarna till Borlänge att bytas ut mot digitala skyltar.
Foto: Ann-Louise Ebberstein

Digitala skyltar ska locka bilister att stanna

BORLÄNGE. Inom kort möts trafikanter till Borlänge av nya infartsskyltar. De nya skyltarna är digitala, vilket innebär att det ska bli lättare att uppdatera med aktuella budskap.

Idag möts bilisten av en stor rosa skylt med budskapet “Här botar vi träsmak. Ta en shoppingpaus i Borlänge!” Tittar bilisten riktigt noga – om man hinner i farten – skymtar en kopp kaffe i bakgrunden som ska förstärka känslan och vikten av att ta en paus i körningen.

– Vi vill förmedla till alla trafikkanter som åkt en bit att stanna till, kanske shoppa lite och ta en fika, säger Anna Carin Johansson, kommunikationschef på Borlänge kommun.
Hon håller dock med om att kaffekoppen i bakgrunden är svår att uppfattas om man håller angiven hastighet.
– Ja, den kan vara lite svår att se, säger hon och skrattar till.

Inom kort kommer alltså kommunens infartstavlor att bli digitala. Redan i februari kan två av de gamla skyltarna vara utbytta.
– Det kommer att bli lättare att byta budskap och göra bra budskap. Vad vi vill är att få trafikanter att stanna till i Borlänge för det händer spännande och intressanta saker här.

Kommer kommunen att sälja annonsplats på skyltarna?
– Vi avgör till att börja med vad som ska vara med på skyltarna. Sedan får vi se, avslutar Anna Carin Johansson.
Redan i februari 2016 togs beslut i kommunfullmäktige att satsa pengar på nya, moderna infartsskyltar. Nu har beslutet blivit verkstad.

Anledningen till att de digitala skyltarna inte har kommit på plats tidigare förklarar kommundirektör Åsa Granat så här:
– Det har varit minst sagt rörigt och ärendet har överklagats fyra gånger. Men i april räknar vi med att inviga de nya infartsskyltarna.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS