ANNONS

Projektgruppen som jobbat fram de digitala presentkorten, tillsammans med Therese Oljans Backlin, marknadsansvarig på Södra Dalarnas Sparbank som har bekostat projektet. Från vänster: Fredrik Anger, Sportringen, Ann-Sofie Wigge, Eldabutiken, Charlott Hill, Krusidull, Therese Oljans Backlin, Södra Dalarnas Sparbank, och Ann Lund, Hedemora Redovisning.
Foto: Sanna Landenberg

Digitala presentkort lanseras snart i Hedemora

HEDEMORA z Digitala presentkort är snart en verklighet i Hedemora. Syftet är att underlätta för både kunder och handlare. “Ett sätt att stötta den lokala handeln”, säger Ann Lund.

Hedemora Handlingskraft har jobbat fram en lösning med digitala presentkort, som ska kunna användas i affärer och hos frisörer i Hedemora.
– Tanken har funnits länge men nu satte vi oss ner i en projektgrupp och fick även med oss Södra Dalarnas Sparbank som finansierar den här satsningen. Huvudsyftet är att stötta den lokala handeln i Hedemora, säger projektledaren Ann Lund, som är kassör i Hedemora Handlingskraft.

Lösningen med dessa kort finns redan i ett 50-tal städer i landet.
– Och statistik från kommuner som är jämförbara med Hedemora är att handeln har ökat i och med dessa digitala presentkort. I dag finns fysiska presentkort i papper. Det tar mycket tid att administrera dessa kort, både för handlarna och säljarna av korten samt för oss som förening att betala ut pengarna, säger Ann Lund.

De digitala presentkorten kommer att säljas på ICA och Allards Blomsterhandel.
– De fungerar som ett betalkort, med samma teknik som Mastercard. Korten kan laddas med valfritt belopp och sedan kan kunden gå till flera olika affärer och använda kortet. Fördelen för butikerna är att de får in pengarna direkt, utan fördröjning som med de fysiska presentkorten, säger Ann Lund.

Inledningsvis är ett 30-tal affärer och frisörer anslutna till de nya korten. Listan på alla som är anslutna ska publiceras på www.hedemorahandlingskraft.se inom kort.
– Vi ska försöka få med fler framöver. Korten kommer att finnas till försäljning i september och oktober. Vårt mål är att allt ska vara klart till julhandeln, säger Ann Lund.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 37, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS