ANNONS

Gruvan i Garpenberg behöver minst 80 semestervikarier i år. Nu anordnar företaget en digital rekryteringsmässa
Foto: Pär Sönnert

Digital mässa ska locka folk till Garpenberg

Förra året lockades hundratals till Garpenberg då Boliden sökte semestervikarier till gruvan. I år väljer företaget att anordna en digital rekryteringsmässa.

– Vi hoppas att de sökande ska få en bra bild av företaget och att vi hittar dem vi söker, säger Johanna Sandberg Kehrein som ansvarar för rekryteringen.
Minst 80 sommarvikarier till 20 olika yrkesgrupper behöver Boliden Garpenberg i sommar när de anställda ska ha semester. De kvalifikationer som krävs varierar, men minikraven är att de sökande har gymnasiekompetens, är minst 18 år och har B-körkort.
– Vissa specifika kompetenser behövs till vissa tjänster. Ska man arbeta som gruvservicearbetare till exempel så ser vi gärna utbildning eller erfarenhet från bygg och anläggning eller industri, berättar Johanna Sandberg Kehrein, HR-generalist hos Boliden Garpenberg.
– Vi behöver också folk till efter semestern, så ett sommarjobb kan leda till förlängning, fortsätter hon.

I fjol lockades hundratals intresserade till Folkets hus i Garpenberg när företaget höll öppet hus, men på grund av coronaläget så tänker man i år om och arrangerar en digital rekryteringsmässa.
– Det fiffiga med det är ju att det inte finns några begränsningar på hur många som kan vara med på mässan och att man kan följa med hemifrån, säger Johanna Sandberg Kehrein.
Vad förväntar ni er av mässan?
– Att den ska skapa ett intresse för oss, att vi kan ge en bra bild av företaget och av vad vi söker och att vi kan förklara hur man söker jobb hos oss.
Mässan arrangeras den 9 februari mellan klockan 11.00 och 12.00.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS