ANNONS

Pontus Lindman, magiker från Säter som var på väg ut i världen på turné, men så slog pandemin till igen. Då ställde han om till digitalt.
Foto: Rockmotion

“Den här sortens underhållning ligger rätt i tiden”

Svensk magiunderhållning tar ett stort steg in i framtiden. Pontus Lindman från Säter är redo för världen.

Nu blir publiken en del av showen och påverkar dess innehåll och inriktning. I Storbritannien och USA har den nya typen av interaktiv magi slagit igenom stort och nu erbjuds den svenska publiken att följa med i trenden.
Pontus Lindman från Säter är redo för världen, först skulle det bli Stockholm, men det satte pandemin stopp för.

Pontus Lindmans “The Conspiracy Show” sätts upp på Cirkus i Stockholm den 28 oktober 2019, och är en banbrytande och för Sverige helt ny typ av magishow. Den bygger på publikens delaktighet i val och tankar.
Showen är en häftig upplevelse av manipulativ suggestion, fingerfärdig magi och psykologisk tankeläsning. En vasst slipad show med känslan av en thrillerstory som tema.
– Den här moderna sortens underhållning ligger helt rätt i tiden, säger Pontus. Det unika är den nära kommunikationen och samarbetet med publiken och ingen show är den andra lik. Hela konceptet är interaktivt; ett samspel mellan mig och publiken.
Showen är regisserad av Russ Stevens, som är en av världens absolut främsta magiregissör och konsult. Han jobbar blad annat med stora TV-produktioner som till exempel Britain’s got Talent och med flera av världens absolut främsta magiker. Han har tillsammans med Pontus finslipat numren som används i showen.

I showen är också högaktuelle Janne Schaffer med och står för delar av musiken liksom Gustav Norén.
Nu stod han alltså inför att ta sin magi ut i världen, initialt Kina, Qatar och Storbritannien, med start på Cirkus i Stockholm
Showen i Stockholm blev av, men snart därefter när allt skulle sätta igång med turnén och förfrågan på att köra fullstort även i Storbritannien och Shanghai under våren 2020 så kom pandemin och avbröt allt.
Pontus Lindman ställde då snabbt om till digitalt, vilket det går att läsa om i artikeln nedanför.
Pontus Lindman affärsutvecklar sitt företag med stöd av processledare från Dalarna Science Park.

Magikern Pontus Lindman ställde om till digitalt när pandemin var ett faktum. Foto: Sandra Berkemo

Nya utmaningar både för företag och samhälle när pandemin fortsätter. Men även möjligheter att samarbeta, tänka nytt och investera.
Magikern Pontus Lindman ställde om på 45 minuter.
Från att vara bokad med magiskola live till att köra digitalt.

Pontus väljer att lansera magiskolan på plattformen ShowDevote vilken är en nysläppt tjänst genom företaget AGNSY AB. Både Pontus Lindmans företag Expect Magic och AGNSY AB ingår i Dalarna Science Parks inkubator där de får affärscoachning.
– Ja, det är många utmaningar för oss företagare som vanligtvis möter våra kunder fysiskt, menar Pontus Lindman.
– Projektet jag nu håller på med är ytterligare en anpassning när den nya 8-regeln träder i kraft. Jag skulle nämligen hållit en magiskola live. Den blev nu inställd med de nya restriktionerna så jag fick ställa om ytterligare en gång. Samma dag, 25 minuter efter att de nya restriktionerna presenterades ringde jag upp alla i mitt team och berättade att jag hade en ny plan. Redan efter 45 minuter var den nya planen klar och vi var då i full fart med förberedelserna av vad som nu kallas Pontus Lindman Academy, fortsätter Pontus.

Samarbetet sker med plattformen ShowDevote som vidareutvecklar denna tillsammans med sina kunder. Bakom plattformen står AGNSY AB och de båda bolagen ingår i Dalarna Science parks inkubator där de utvecklar sina affärer.
– En tydlig del av vår lanseringsstrategi är att i stället för att gissa vilka funktioner kunderna vill ha, tar vi fram det tillsammans. Detta är lättare sagt än gjort och det är väldigt kul att vi direkt vid en lansering kan implementera en ny idé så snabbt efter önskemål från en av våra kunder, säger Thomas Gilén, AGNSY.
– Plattformen släpptes som en så kallad ”Minimum Viable Product, MVP”, därefter var strategin att kunderna skulle få vara med och påverka prioriteringsordningen på implementeringen av funktioner. För oss har det varit en självklarhet att involvera kunderna i hur plattformen ska utformas därefter, fortsätter Thomas.
– Nu kan mina kunder gå magikerskolan ändå, menar Pontus, och jag lägger varje vecka in en film som de som köpt paketet får ta del av. Här har de fri tillgång till materialet och för min del lägger jag lika mycket tid som innan.

Magiska samarbeten har lett till win-win för de båda företagens utveckling.
– Slumpen är ingen tillfällighet. Pontus Lindman är magikern som har 100-tals miljoner visningar i sociala medier och TV, AGNSY har plattformen som möjliggör det för Pontus att jobba vidare trots den rådande situationen. AGNSY och Pontus Lindman skulle ha gjort affärer tillsammans förr eller senare under alla omständigheter, nu blev det förr. Fantastiskt, säger Jörgen Bond, affärsutvecklare på Dalarna Science Park.

Fakta
Pontus Lindman är en ung 24-årig svensk magiker som i januari 2019 gick vidare i det brittiska TV-programmet Britain’s got Talent, med ett ”Ja” från alla fyra jurymedlemmar, däribland Simon Cowell. Akten var ett nervkittlande utbrytarnummer där Pontus utför ett korttrick, inlåst i en vattentank som han måste bryta sig ut ur.
Pontus blev redan som 16-åring inbjuden av världseliten inom magi, till ett konvent i USA för att visa upp sina egenproducerade trick för branschens främsta och har sedan dess jobbat med världseliten inom magiproduktion.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS