ANNONS

Dellner Couplers köps upp av EQT

FALUN. Investorägda riskkapitalbolaget EQT köper anrika tågkoppeltillverkaren Dellner Couplers i Vika utanför Falun.

Riskkapitalbolaget EQT köper det svenska tågdelsföretaget Dellner Couplers. Bolaget har sitt huvudkontor i Vika utanför Falun och sysselsätter cirka 950 personer globalt och omsatte cirka 1,9 miljarder kronor 2018.
Enligt Dagens industris källor betalar EQT omkring 7,5 miljarder kronor för familjeföretaget, parterna har dock kommit överens om att inte avslöja transaktionsvärdet.
EQT kommer att stödja Dellner och ledningsgruppen med ytterligare investeringar i FoU- och innovationsinitiativ och påskynda global tillväxt skriver EQT i ett pressmeddelande och Dellner Couplers vd David Pagels säger:
– Vi är mycket glada över att ha EQT som våra nya ägare och ser fram emot att arbeta tillsammans i nästa kapitel i Dellners historia. EQTs industriella arv och investeringsmetod är en perfekt passform för Dellners nästa utvecklingsfas. Vi ser fram emot att växa vår verksamhet genom innovationer i våra produkt- och tjänsteerbjudanden, samtidigt som vi levererar säkra, högkvalitativa produkter och utmärkt kundsupport för att möta våra värdefulla kunders utvecklingsbehov.
EQT tror på tåget: Therése Lennehag, ansvarig för hållbarhet hos EQT Partners:
– Tåg är den mest energieffektiva lösningen för passagerar- och godstransport och är en viktig del av ett framtida mobilitetssystem med låga utsläpp till nollutsläpp. Ur ett socialt perspektiv erbjuder järnväg inte bara det säkraste transportmedelet, det är också överkomligt och tillgängligt för alla.
Vikaföretaget startades 1941 av Jan Dellner och familjen Dellner har funnits med som ägare sedan starten.
Flera andra riskkapitalbolag ska ha varit med och lagt bud på Dellner Couplers liksom tyska tågbromstilverkaren Knorr-Bremse.
Investorägda EQT är ett riskkapitalbolag med cirka 40 miljarder euro i förvaltat kapital. EQT:s fonder har portföljbolag i Europa, Asien och USA med en total försäljning på över 19 miljarder euro och cirka 110 000 anställda.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS