ANNONS

Utmed Ivarshyttevägen ska en ny anläggning för att besikta fordon byggas och där Dekra kommer att flytta in med sin verksamhet.
Foto: Mikael Eriksson

Dekra etablerar sig i södra Dalarna

AVESTA/HEDEMORA Besiktningsföretaget Dekra etablerar sig i Hedemora och Avesta. I Hedemora kommer en ny besiktningshall att byggas och i Avesta byggs befintliga lokaler om.

Dekra är nu inne i en expansiv fas och ska etablera sig på sammanlagt tolv nya orter i Sverige, varav Hedemora och Avesta är två av dessa orter. Sedan tidigare finns Dekra redan på 53 olika platser runt om i Sverige.

I Hedemora pågår arbetena för fullt med att bygga en ny besiktningshall utefter Ivarshyttevägen. I Avesta ska en del av Wist Last och Buss gamla lokaler ställas i ordning till besiktningshall. Jan Martinsson, vd på Dekra Bilbesiktning i Sverige, säger att det blir två likvärdiga besiktningshallar där det går att köra rakt igenom och med två efter varandra monterade fordonslyftar.

– Vi bygger en hall för fyra tekniker men det går att köra dem på två tekniker, det ger oss en flexibilitet, säger Jan Martinsson.
Han säger att de valt att satsa på mindre besiktningshallar. Anledningen är att de vill arbeta nära kunden, att kunden ska känna en delaktighet.
– Branschen säljer samma produkt som är fastställd av myndigheterna, det vi kan jobba med är att bli bäst på kundvård.

Jan Martinsson säger att de har ett uppdrag från Dekra i Tyskland att bli den ledande aktören i Sverige när det gäller fordonsbesiktningar. För att ta marknadsandelar har de haft två vägar att gå, antingen genom förvärv av redan befintliga verksamheter eller som nu genom organisk tillväxt där de startar upp verksamhet på olika orter.

I Avesta räknar Jan Martinsson med att dra igång verksamheten under november. I Hedemora dröjer det lite längre, runt årsskiftet ska verksamhet kunna starta.
– Det beror lite på hur det går med bygget.

Den långsiktiga plan är att ha minst 100 stationer i drift och täcka merparten av Sveriges större städer.
– För att göra detta behöver vi även rekrytera duktiga medarbetare och erbjuda enkla sätt för kunden att besikta sitt fordon, säger Jan Martinsson.
Dekra är ledande i Europa inom bilbesiktning och har verksamhet i ett 50-tal länder.

Publicerad i Annonsbladet vecka 38 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS