ANNONS

De som hade skaffat digital brevlåda senast den 25 februari får deklarationen dit mellan den 3-9 mars.
Foto: Annonsbladet

Deklarationen kommer tidigare med digital brevlåda

Den som har en digital brevlåda får veta sin eventuella skatteåterbäring eller kvarskatt redan i början av mars. Sista dagen att skaffa en digital brevlåda för att få sin deklaration så tidi

De som hade skaffat digital brevlåda senast den 25 februari får deklarationen dit mellan den 3-9 mars.
– Vi vet att många är nyfikna på om de ska betala eller få tillbaka skatt och hur mycket pengar det handlar om. Därför skickar vi ut deklarationerna så snart vi kan. Det ger mer tid för de som ska göra ändringar att ta fram alla underlag. Även de som bara ska godkänna sin deklaration får mer tid att kontrollera att alla uppgifter stämmer, säger Jessica Mascareigne på Skatteverket i Falun.
Pappersdeklarationerna skickas ut under perioden 13 mars-15 april. Deklarationstjänsten på skatteverket.se öppnar den 16 mars. Då kan alla börja deklarera oavsett om deklarationen tagits emot digitalt eller kommer senare på papper.

Den som inte ska göra några ändringar eller tillägg, utan bara ska godkänna sin deklaration, och som gör det senast den 30 mars, kan få sina pengar tillbaka redan i april. Den som får sin deklaration på papper kan enkelt godkänna deklarationen genom att ringa eller skicka ett sms.
Oavsett om deklarationen bara ska godkännas eller om den innehåller ändringar rekommenderas alla att deklarera digitalt.
– Att deklarera digitalt är både enklare och säkrare. Den som väljer att deklarera digitalt får också mer hjälp av Skatteverkets automatiska uträkningar, säger Jessica Mascareigne.
Alla som har tjänat över 20 008 kronor i lön under förra året ska deklarera. Men även andra kan behöva deklarera, exempelvis de som sålt värdepapper eller äger en fastighet.
Sista dagen att deklarera i år är den 3 maj.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS