Deaf Rat joinar Judas Priest på Dalhalla

Deaf Rat axlar supportmanteln till legendariska heavy metal-bjässen Judas Priest. Spelningen går av stapeln i Rättviks Dalhalla, på det i metalsammanhang tämligen fräna datumet fredagen den 13 juni.
Foto: Guilty Gorilla Group/Pressbild
FALUN Faluförankrade hårdrockskameleonten Deaf Rat har tilldelats ett lika eldfängt som ärorikt uppdrag. Fredag den 13 (!) juni värmer man upp för Rob Halford och kompani i mäktiga Dalhalla.

Det i Falun hemmahörande hårdrocksbandet Deaf Rat axlar supportmanteln till legendariska heavy metal-bjässen Judas Priest. Spelningen går av stapeln i Rättviks monumentala avgrundspaviljong Dalhalla, på det i metalsammanhang tämligen fräna datumet fredagen den 13 juni. Biljetterna till konserten i den anrika arenan sålde slut med rekordfart när Judas Priest presenterades i oktober förra året.

– Att få dela scen med ett ikoniskt band som Priest har vi drömt om sen vi var kids.
Alla i Deaf Rat har sina rötter i den gamla skolans hårdrock så det känns lite som att spendera en kväll med ett av de mest inflytelserika banden inom hårdrock och metal.
– Att konserten dessutom hålls i det gamla kalkstensbrottet Dalhalla, en arena som rankas som en av världens häftigaste, gör inte saken sämre, meddelar vokalisten Frankie Rich i ett pressmeddelande från bandets management Guilty Gorilla Group.

I november 2019 frigjorde Deaf Rat albumet Ban the light” via AFM Records.
Under våren drar den pyroteknikpeppade combon i väg på Europaturné tillsammans med H.E.A.T. för spelningar i Italien, Spanien, Frankrike, Österrike, Holland, Belgien och Schweiz.

Deaf Rat är till sitt fundament en trio bestående av Frankie Rich och gitarristerna Pat Kramer samt Max Lander. I liveformat växer man till kvintett och inkluderar då också basisten Nic Lester och batteristen Jonathan Ekvall.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Falun utgör hemmaplan för ett nystartat fotbollsläger på Kopparvallen i juli. Som arrangör hittas friska fotbollsformationen Mono Loco Generation.
Det blir ingen Falu Cruising denna sommar. Pandemiaspekter sätter stopp för den traditionella bilhögtiden.
SÅGMYRA 1 000 kvadratmeter. Oändligt många goda ändamål. Katastrofhjälp och klimatsupport är två av dem. Här handlar det om att handla i andra hand - och sätta livet i första hand.