ANNONS

På måndag ska Sussi och Johanna Sakofall kunna ta emot sina kunder i den helt nya butikslokalen. “Det blir full rulle hela helgen, men det är tur att vi får en extradag eftersom gallerian är stängd den 1 maj”, säger Sussi.
Foto: Karin Diffner

De vill inspirera fler till ett hälsosamt liv

LUDVIKA. Sussi och Johanna Sakofall satsar nu på större butiksyta och lokalodlat livsmedel när Life flyttar ett 20-tal meter i gallerian. – Vi hoppas kunna locka in fler som kan bli inspirerade till hälso- och friskvård, säger Johanna.

En vecka före flytten är skyltfönstren helt täckta med brunt papper. Inne i lokalen ligger ett tunt byggdamm över det nya golvet och det står verktyg och butikshyllor utspridda överallt. Anders Sakofall står framme vid disken och sågar.
– Det är våra män som har byggt det här. Ja, Johanna har också varit med och byggt. Jag städar, förklarar Sussi Sakofall.

Hon och Johanna är bonussläktingar, eftersom Johanna är gift med Sussis bonusson Tom. Sedan 2019 är de två kvinnorna också kompanjoner genom att de driver butiken Life tillsammans.
– Butiken har gått jättebra – även under pandemin. Kunderna har verkligen stöttat oss och vi har försökt hjälpas åt genom att till exempel komma ut med varorna, berättar Johanna.
Men de har växt ur sin gamla lokal och när skobutiken blev ledig så blev den perfekt.
– Nu får vi dagsljus, en ingång från gatan och över hundra kvadratmeter till, säger Sussi och tillägger:
– Men vi saknar förstås Yngves skor jättemycket.

Just att ha en egen ingång från gatan kommer att betyda mycket efter pandemin eftersom butiksägarna planerar att ha olika kvälls- eller frukostevenemang utanför gallerans ordinarie öppettider.
Den extra butiksytan ska de bland annat fylla med mat från lokala livsmedelsproducenter.
– Vi ska prova oss fram lite, men det kan vara sådant som ägg, mjöl och potatis. Det blir lite mer som en traditionell hälsokostbutik, säger Johanna.
En refillstation för schampo, balsam och duschkräm är en annan nyhet. Utbudet av skor kommer också att öka.
– Det har varit ett otroligt tryck på fotriktiga skor under pandemin. Även män har börjat köpa det, säger Sussi.

Den 3 maj tar man emot kunder i den nya butiken för första gången. Flytten sker efter att “gamla” butiken stängt på fredagen. Under tiden som butiksägarna har ägnat mycket tid åt de nya lokalerna har Lollo Andersson, Sevim El Mala och praktikanten Tuva Lagerqvist hållit ställningarna i de gamla.
– De är riktiga pärlor, säger Johanna.
Hur mycket satsningen kostat har ägarna inte räknat ihop än men har fått besked om att butiken i Ludvika kommer att bli den största Life-butiken i hela Sverige.
Butiken omsätter drygt fyra miljoner om året, något som ägarna nu hoppas ska öka. En annan önskan är att så småningom kunna anställa fler.
– Ja, det hoppas vi verkligen, säger Johanna.

Fakta/Sussi Sakofall
Bor: I Ludvika.
Ålder: 54 år.
Familj: Maken Anders, döttrarna Cassandra och Emelinda, bonussönerna Tom och Robert och sex barnbarn.
Yrke: Hälsorådgivare och egen företagare.
Intressen: Hälsa, motorsport och camping.

Fakta/Johanna Sakofall
Bor: I Ludvika.
Ålder: 31 år.
Familj: Maken Tom och barnen Saga och Walter.
Yrke: Hälsorådgivare och egen företagare.
Intressen: Allt som har med hälsa att göra, resor och familjen.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS