ANNONS

När nya cykelvägen ska dras genom kyrkkbyn kan den här parkeringen försvinna. Rut “Snurran” Johansson och Per Herrmann är två bybor som tycker att parkeringen ska vara kvar. “Det blir ju normala tider igen och då behövs den verkligen”, säger “Snurran”.
Foto: Karin Diffner

De vill ha kvar parkeringen vid kyrkan

När det ska dras en cykelväg genom Stora Skedvi är det viktigt att tänka på både säkerhet och tillgänglighet, menar Per Herrmann.

– Det är många som inte förstått att parkeringarna vid kyrkan försvinner, säger han.Per Herrmann sitter med i LRF Säterbygdens styrelse och ömmar för Skedvibygden. Att det ska bli en cykelväg genom kyrkbyn tycker han är jättebra, men han har flera synpunkter på det förslag som ligger.
– Jag har varit i kontakt med Trafikverket och fått till ett fysiskt möte, så det var ju bra, säger han.

Enligt det förslag som ligger nu ska cykelvägen ligga på östra sidan av vägen fram till gamla brandstationen där en passage ska leda över den till västra. Det gillar inte Per.
– Nej, där är det inte särskilt bra sikt och dessutom ligger det i en backe. Måste man då stanna när någon ska över vägen och det är halt, så kan det vara svårt.
I stället menar han att passagen borde vara cirka 150 meter längre söderut, strax före Wernerssons gamla affär.
– Det är bättre sikt och dessutom är vägen vågrätt.

En annan del i planeringen som han inte gillar är att när cykelvägen dras utanför kyrkomuren så försvinner parkeringen vid sidan av kyrkan.
– Parkeringarna kommer inte att räcka till när det är 400-500 personer i kyrkan. Dessutom är det ju bra för de gamla som ska besöka gravarna att parkeringen är nära, säger han.
När Per Herrmann påtalat detta för Trafikverket har han fått höra att verket inte vill ha parkeringar där bilister måste backa ut på vägen.
– Men i stan där kommunen äger vägarna så är det inga problem att backa ut från en parkering. Det är ju konstigt, tycker han.

Enligt Per är det mycket ovanligt med olyckor vid den aktuella parkeringen, så han tycker att Trafikverket nu måste tänka om.
– Det finns plats både för cykelbana och parkering med en liten avgränsning emellan.
När det gäller de två nya vägbulor som planeras så menar Per Herrmann att det vore effektivare med blinkande hastighetsskyltar.
Nu tänker Per skicka in sina synpunkter till Trafikverket.
– Jag tycker att de har lyssnat förut, så det hoppas jag att de gör igen.

Projektledaren Thomas Johansson på Trafikverket bekräftar att man fått in synpunkter i ärendet, bland annat när det gäller parkeringen vid kyrkan.
– Ja, och vi ser över möjligheterna nu om det går att få till någon lösning, säger han.
Allmänheten ska kunna ta del av planerna på cykelvägen i en granskningshandling som förmodligen blir klar i januari nästa år. Planerad byggstart är 2025.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS