ANNONS

På internationella kvinnodagen uppvaktade Christina Lundgren, å Hedemora Husby-Hedemora Centerkvinnors vägnar, företagarna Pia Torsell och Erika Ragnarsson.
Foto: John Leander

De uppvaktades på internationella kvinnodagen

HEDEMORA 8 mars varje år väljer Husby-Hedemora Centerkvinnor en kvinnlig företagare som de tycker förtjänar det. I år blev det två kvinnor, som arbetar med ekonomisk redovisning.

Erika Ragnarsson och Pia Torsell. Så heter de två som överraskades på Internationella kvinnodagen med blommor, tårta och diplom. De driver Ekonomi & Redovisning i Dala-Husby AB.

Och överraskade var de när Husby- Hedemoras ordförande plötsligt stod utanför deras kontor på Kyrkogatan i Hedemora, med två stora blombuketter.
– Det här är ett otroligt fint pris. Det är roligt att kvinnliga företagare uppmärksammas. Det är viktigt med kvinnligt företagande, säger Erika Ragnarsson när hon står utanför kontoret med ena buketten i famnen.

Pia Torsell instämmer.
– Det är jätteroligt, jag blir jättestolt, säger hon med den andra buketten i sin famn.
De beskriver sitt arbete som ”världens roligaste jobb” där man får följa olika företag, inte minst ensamföretagare. Men naturligtvis är det mer än det som gjort att de blir uppvaktade under internationella kvinnodagen.

Företaget de driver startade 2014 och har vuxit stadigt år för år och har numera tre anställda. Detta har inte Husby-Hedemora Centerkvinnor missat och motiverar valet av vilka de uppvaktar så här:
”Erika och Pia är två sanna förebilder på orten. Deras mod att utmana de etablerade redovisningskedjorna och med sin serviceanda, kunskap och kundfokus på några år skapat företaget imponerar. Deras initiativkraft och företagaranda inspirerar och sprider ringar på vattnet”.

Husby-Hedemora Centerkvinnors ordförande Christina Lundgren lägger ut texten om att kvinnor är underrepresenterade som företagare och att fortfarande knappt 30 procent av svenska företag drivs av en kvinna.
– Därför tycker vi att det är viktigt att lyfta fram kvinnliga förebilder. Pia och Erika har visat att man kan våga att ta det där språnget som kvinnlig företagare och visa att det kan gå bra. Det har vuxit och anställt folk och det är viktigt för bygden, säger Husby-Hedemora Centerkvinnors ordförande Christina Lundgren efter att ha lämnat över blomster, diplom och tårta.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS