De spred glädje till äldre – skänkte bingospel

Margareta Lindgren (till vänster) och Margaretha Rickmo Lindfors (i mitten) spred lite glädje när de skänkte bingospel till särskilda boenden i Avesta kommun. Obs: Bilden är ett montage.
Foto: Privat
AVESTA Margareta Lindgren och Margaretha Rickmo Lindfors ville göra dagen lite mer aktiv för de äldre som bor på särskilda boenden i Avesta kommun.

De både har skänkt bingospel till boendena, tack vare medel från Lionsklubbarna i Avesta och Krylbo.
– De tidigare spelen var utslitna. Nya spel har nu införskaffats tack vare Lions. Man hann också genomföra två aktiviteter innan covid-19 satte stopp för fortsatt spel. Dock skall det återupptas så snart som hälsoriskerna förbättras, hälsar Margareta Lindgren.

De båda Margaretorna är politiker och ledamöter i omsorgsstyrelsen i Avesta och har därför en insikt i att kommunens möjligheter till aktiviteter är begränsade då ekonomi och personalbegränsningar finns.

Nu längtar de båda Margaretorna att pandemins omöjliggörande skall upphöra och att man får återuppta spelet med de boende på Baldersgården respektive Skogsgläntan. De sänder en varm tanke med ett tack till Lions för hjälpen till nya bingoset.

De meddelar även att det finns planer på att se om det finns i behov på Björkhagen i Krylbo men även det får vänta till dess att pandemin är över.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Avesta/Norberg) nr 20, 2020.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

AVESTA/HEDEMORA/NORBERG Från och med lördagen den 30 maj 2020 råder eldningsförbud inom kommunerna Avesta, Hedemora, Fagersta och Norberg.
DALARNA För tolfte året delar Kulturrådet ut kulturmärkta pengar till kommunala skolor och friskolor. Dalakommunerna får totalt drygt 5,7 miljoner kronor.
NORBERG Företagarna norra Västmanland har utsett Niclas Hammarbäck till Årets företagare 2020 i Norbergs kommun.