ANNONS

Margareta Lindgren (till vänster) och Margaretha Rickmo Lindfors (i mitten) spred lite glädje när de skänkte bingospel till särskilda boenden i Avesta kommun. Obs: Bilden är ett montage.
Foto: Privat

De spred glädje till äldre – skänkte bingospel

AVESTA Margareta Lindgren och Margaretha Rickmo Lindfors ville göra dagen lite mer aktiv för de äldre som bor på särskilda boenden i Avesta kommun.

De både har skänkt bingospel till boendena, tack vare medel från Lionsklubbarna i Avesta och Krylbo.
– De tidigare spelen var utslitna. Nya spel har nu införskaffats tack vare Lions. Man hann också genomföra två aktiviteter innan covid-19 satte stopp för fortsatt spel. Dock skall det återupptas så snart som hälsoriskerna förbättras, hälsar Margareta Lindgren.

De båda Margaretorna är politiker och ledamöter i omsorgsstyrelsen i Avesta och har därför en insikt i att kommunens möjligheter till aktiviteter är begränsade då ekonomi och personalbegränsningar finns.

Nu längtar de båda Margaretorna att pandemins omöjliggörande skall upphöra och att man får återuppta spelet med de boende på Baldersgården respektive Skogsgläntan. De sänder en varm tanke med ett tack till Lions för hjälpen till nya bingoset.

De meddelar även att det finns planer på att se om det finns i behov på Björkhagen i Krylbo men även det får vänta till dess att pandemin är över.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Avesta/Norberg) nr 20, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS